Η Κομισιόν προσδοκά πολιτική πρόοδο ως το Eurogroup της Δευτέρας

Τι μεταδίδει ο ανταποκριτής του STAR στις Βρυξέλλες, Θάνος Αθανασίου

Την προσδοκία ότι έστω και ότι την τελευταία στιγμή θα υπάρξει συμφωνία και ότι θα είναι θετικό το αποτέλεσμα Eurogroup της Δευτέρας, έχει η Κομισιόν.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του STAR στις Βρυξέλλες, Θάνος Αθανασίου, ο Μοσκοβισί δεν είναι ο βασικός διαπραγματευτής, αλλά ο Ντάισελμπλουμ και ακόμα περισσότερο ο Βίζερ.

«Στην πραγματικότητα η Κομισιόν έχει μια άποψη, η οποία λέει “να μην νομοθετηθούν αυτά τα μέτρα, αλλά δεν θα σταματήσουμε τους άλλους από το να κάνουν αυτό που έχουν αποφασίσει”. Και τι έχει αποφασιστεί; Ότι χρειάζονται προληπτικά μέτρα. Στην πράξη αυτό σημαίνει: να προσδιοριστεί αυτό το πακέτο, κάτι το οποίο ελπίζουν να γίνει τις επόμενες μέρες, και τη Δευτέρα να επισημοποιηθεί πια, ότι “ξέρουμε τι θέλουμε να κάνουμε”». εξήγησε χαρακτηριστικά ο Θάνος Αθανασίου.

Σχετικά με τη δήλωση- σοκ του Ντάισελμπλουμ

Ο Ντάισελμπλουμ μιλώντας στο Κοινοβούλιο του, είπε ότι αν το ΔΝΤ φύγει, η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει. Εκείνη την ώρα προσπαθούσε να πείσει τους Ολλανδούς βουλευτές για την κρισιμότητα της ελληνικής υπόθεσης, γιατί ενδεχομένως το ολλανδικό κοινοβούλιο να χρειαστεί να πάρει αποφάσεις και μετά την εκλογική διαδικασία της 15ης Μαρτίου, εξήγησε ο Θάνος Αθανασίου. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top