Γαβρόγλου: «Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις στην Παιδεία» - Τι είπε για αλλαγές στο Λύκειο

«Το σημαντικό είναι ότι για πρώτη φορά η κοινωνία είναι έτοιμη να ακούσει»

Γαβρόγλου: «Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις στην Παιδεία» - Τι είπε για αλλαγές στο Λύκειο

«Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις», τόνισε, μιλώντας στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ο Κώστας Γαβρόγλου, προοικονομώντας ότι η τελική πρόταση που θα συνταχθεί στο τέλος της συζήτησης για τις αλλαγές στο λύκειο και την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση δεν θα είναι πρωτότυπη, αφού κατά καιρούς έχουν διατυπωθεί πολλές προτάσεις.

«Το σημαντικό είναι ότι για πρώτη φορά η κοινωνία είναι έτοιμη να ακούσει», επεσήμανε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και συνέχισε λέγοντας ότι η κοινωνία έχει συνειδητοποιήσει ότι «τα πράγματα έχουν φτάσει σε ένα αδιέξοδο».

Ο Κώστας Γαβρόγλου, κλείνοντας τη συνεδρίαση της Επιτροπής επανέλαβε τις προϋποθέσεις για να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις. «Πρέπει να υπάρχει σχέδιο μακροπρόθεσμο, με μία μίνιμουμ κοινωνική συναίνεση. Χωρίς αυτά τα δύο δεν μπορεί να γίνει τίποτα», είπε και πρόσθεσε: «Οι δυσκολίες στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση είναι περίπλοκες, γιατί είναι συνδυασμός κοινωνικής αποδοχής των προτάσεων, επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών, αυτοαξιολόγησης και αντιμετώπισης των παθογενειών».

«Δεν μπορεί να γίνει τίποτα αν δεν υπάρξει στοιχειώδης συναίνεση. Είναι δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο. Έχει σχέση και με την πολιτική κουλτούρα του τόπου μας» δήλωσε.

Εξάλλου, για το σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ο υπουργός Παιδείας επεσήμανε ότι δεν θα πρέπει να μπλέκει κανείς το αδιάβλητο των εξετάσεων με το αξιοκρατικό.

«Αξιοκρατικό το παρόν σύστημα δεν είναι» κατέληξε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top