Γάλλος πρωθυπουργός: Αναγκαίο να διατηρήσουμε την Ελλάδα στο ευρώ

«Να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις ωστόσο να μην αναγκαστεί σε “αφόρητα” μέτρα» είπε μετά τη συνάντηση με Μέρκελ

Γάλλος πρωθυπουργός: Αναγκαίο να διατηρήσουμε την Ελλάδα στο ευρώ

«Πρέπει να διατηρήσουμε την Ελλάδα στην ευρωζώνη, αυτό είναι αναγκαίο» είπε ο Μπερνάρ Καζνέβ μετά τη συνάντησή του με την Άνγκελα Μέρκελ.

«Υποστηρίζουμε την Ελλάδα, το επανέλαβα αυτό στην καγκελάριο και αποκόμισα την αίσθηση από πλευράς της ότι επιθυμεί ειλικρινά να εργαστούμε για να καταλήξουμε σε μια συμφωνία στην οποία κάθε μέρος θα αναλαμβάνει τις ευθύνες που του αναλογούν» τόνισε ο Γάλλος πρωθυπουργός, ο οποίος υπογράμμισε ότι πρέπει «να προστατευτεί η ακεραιότητα της ευρωζώνης».

Ο ίδιος, ξεκαθάρισε πως η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει να προωθεί την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων, ωστόσο δεν πρέπει να αναγκαστεί να επιβάλλει «αφόρητα» μέτρα. 

Μάλιστα, επέλεξε να ρίξει τους τόνους ενόψει των διαπραγματεύσεων για συμφωνία στο ελληνικό πρόγραμμα λέγοντας πως πρέπει «όλοι κάνουν αυτό που τους αναλογεί με βάση τις δεσμεύσεις τους» και πως «αυτό που μετράει είναι να λάβουμε στο τέλος μια κοινή θέση».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top