Μόνος ο Σόιμπλε στον «δρόμο» της σκληρής γραμμής κατά της Ελλάδας

Στην πρώτη γραμμή της προεκλογικής μάχης στη Γερμανία το ελληνικό ζήτημα

Στην πρώτη γραμμή της προεκλογικής μάχης στη Γερμανία έχει μπει το ελληνικό ζήτημα με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να βρίσκει όλο και λιγότερους υποστηρικτές στη σκληρή γραμμή απέναντι στην Αθήνα.

O Γερμανός ΥΠΟΙΚ φαίνεται μέρα με τη μέρα να απομονώνεται για τις ακραίες απόψεις του, τόσο στη Γερμανία από τους πολιτικούς του αντιπάλους, όσο και στην Ευρώπη. 

Στο στόχαστρο τον βάζουν:

•    οι σοσιαλδημοκράτες Μάρτιν Σουλτς (που δήλωσε ότι «όποιος φλερτάρει με το Grexit  παίζει με τη διάσπαση της Ευρώπης») και Ζίγκμαρ Γκάμπριελ (που ευθέως είπε ότι «δεν επιτρέπεται να ξαναπροσπαθήσει κανείς, όπως κάνει ο Σόιμπλε, να εξωθήσει την Ελλάδα να βγει από την ευρωζώνη»)

•    Κορυφαίοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι: ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ διαμήνυσε πως «το να ισχυρίζεται κανείς ότι στην Ελλάδα δεν έχει γίνει τίποτα είναι λάθος», διαμήνυσε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ

•    Ευρωπαίοι πολιτικοί: ο Γκι Φέρχοφσταντ από τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες ανέφερε με νόημα πως «ουδείς μπορεί να μεταρρυθμίσει μια χώρα με τη νοοτροπία του λογιστή».

Τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών θα δει αύριο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος σήμερα συναντήθηκε με την καγκελάριο Μέρκελ

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top