Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για το Μητρώο Πολιτικών Στελεχών

Ύστερα από τον έλεγχο που ανακοίνωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για το Μητρώο Πολιτικών Στελεχών

Καταγγελίες και δημοσιεύματα  που αφορούν εφαρμογή η οποία λειτουργεί στην ιστοσελίδα του κόμματος «Νέα Δημοκρατία» για την εγγραφή σε υπό δημιουργία «Μητρώο Στελεχών» θέτει υπό έρευνα η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Σύμφωνα με τις καταγγελίες,  μέσω της επίμαχης εφαρμογής φαίνεται να δίδεται η δυνατότητα πρόσβασης σε προσωπικά δεδομένα που φαίνεται να προέρχονται από τα τηρούμενα στο Υπουργείο Εσωτερικών αρχεία εκλογικών καταλόγων.

Για το ζήτημα είχαν καταθέσει ερώτηση στη Βουλή  38 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.  

Όπως ανακοίνωσε επίσης η  Αρχή,  «στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της διερευνά το θέμα και έχει ζητήσει διευκρινιστικές πληροφορίες τόσο από το Υπουργείο Εσωτερικών όσο και από το κόμμα «Νέα Δημοκρατία»».  

Αναφέρει η ανακοίνωση της Αρχής: «Κατόπιν αναφορών πολιτών που κατατέθηκαν στην Αρχή αλλά και πρόσφατων δημοσιευμάτων σχετικά με εφαρμογή που λειτουργεί στην ιστοσελίδα του κόμματος «Νέα Δημοκρατία» για την εγγραφή σε υπό δημιουργία «Μητρώο Στελεχών» μέσω της οποίας φαίνεται να δίδεται η δυνατότητα πρόσβασης σε προσωπικά δεδομένα που φαίνεται να προέρχονται από τα τηρούμενα στο Υπουργείο Εσωτερικών αρχεία εκλογικών καταλόγων, η Αρχή στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της διερευνά το θέμα και έχει ζητήσει διευκρινιστικές πληροφορίες τόσο από το Υπουργείο Εσωτερικών όσο και από το κόμμα «Νέα Δημοκρατία».  

 ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ συκοφαντεί μια καινοτόμο πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη

Για συκοφαντία απόν τον ΣΥΡΙΖΑ μιας «καινοτόμου πρωτοβουλίας» του προέδρου της ΝΔ κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση, στην οποία αναφέρει:  

«Όταν στον ΣΥΡΙΖΑ η ανευθυνότητα, η προχειρότητα και οι μικροκομματικές λογικές συναντιούνται με τις ιδεοληψίες και τη μανιώδη δίψα για εξουσία, προκύπτουν εκτρώματα.

 Επιχειρούν, αρκετές μέρες τώρα, να συκοφαντήσουν μια καινοτόμο πρωτοβουλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη για άνοιγμα στην κοινωνία και απευθείας πρόσβαση των πολιτών στη Νέα Δημοκρατία μέσα από το Μητρώο Πολιτικών Στελεχών.

 Προφανώς ενοχλούνται από την πρωτόγνωρη συμμετοχή πολλών χιλιάδων πολιτών στο Μητρώο Πολιτικών Στελεχών, στη διαμόρφωση του προγράμματος και στις δράσεις της παράταξης. 

 Γι’ αυτό δικαιολογείται η σύγχυσή τους, αλλά όχι η άγνοια.  Ας διαβάσουν το άρθρο 23 Π.Δ. 26/2012 και το Ν. 2472/1997 για να ενημερωθούν.

 Εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ σταματήστε να ασχολείστε με τις ζωές των άλλων και ανοίξτε την πόρτα της εξόδου μια ώρα αρχύτερα για να σωθεί η χώρα».

ΣΥΡΙΖΑ: «Δημόσια και πανηγυρική ομολογία παράνομης επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων»

Να διερευνήσει το θέμα και να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες σύμφωνα με τον νόμο, καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, μετά την απάντηση της ΝΔ για το θέμα με το Μητρώο Πολιτικών Στελεχών.

Απαντώντας στη ΝΔ για την ανακοίνωση που εξέδωσε επί του θέματος, κάνει λόγο για «σπάνια δημόσια και πανηγυρική ομολογία παράνομης επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων των Ελλήνων πολιτών»

 Αναφέρει ότι η ανακοίνωσή της και η επίκληση των σχετικών διατάξεων αποδεικνύει ότι πρόκειται για «απόδειξη ότι οι παραβάσεις αυτές έγιναν από τη Νέα Δημοκρατία εν γνώσει του παράνομου χαρακτήρα τους». «Από τη "σιγή ασυρμάτου" στην ομολογία ενοχής», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top