Χουλιαράκης: «Θα θεσμοθετήσουμε μία μόνιμη επισκόπηση των δημόσιων δαπανών»

Απώτερος στόχος είναι η αποκατάσταση της δημοσιονομικής αξιοπιστίας της χώρας

Χουλιαράκης: «Θα θεσμοθετήσουμε μία μόνιμη επισκόπηση των δημόσιων δαπανών»

«Η ελληνική κυβέρνηση σκοπεύει να θεσμοθετήσει μία μόνιμη επισκόπηση των δημόσιων δαπανών» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης το βράδυ της Δευτέρας, ενώ τόνισε ότι απώτερος στόχος είναι η αποκατάσταση της δημοσιονομικής αξιοπιστίας της χώρας, η οποία συνιστά τη βάση για μείωση του ονομαστικού επιτοκίου επί του ελληνικού χρέους με βάση την αποτίμηση των αγορών.

Μιλώντας σε εκδήλωση στην Αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής για την παρουσίαση βιβλίου του Γραφείου Προϋπολογισμού, με τίτλο «Το δημόσιο χρέος της Ελλάδας» (Καζάκος, Λιαργκόβας, Ρεπούσης), ο κ. Χουλιαράκης περιέγραψε τον «οδικό χάρτη» της κυβέρνησης: Γρήγορη ολοκλήρωση της αξιολόγησης, μεταρρυθμίσεις, προσέλκυση επενδύσεων.

Στάθηκε επίσης στην ανάγκη περαιτέρω παραμετροποίησης των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος, παράλληλα με συμβατούς στόχους στα πρωτογενή πλεονάσματα.

«Στόχος της κυβέρνησης είναι η παραμετροποίηση των μεσοπρόθεσμων ώστε να μην εμπλακούμε σε έναν ολισθηρό δρόμο όπως το 2015» σημείωσε.

Ο κ. Χουλιαράκης σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή το χρέος δεν είναι βιώσιμο, αλλά όπως είπε, έχει ανοίξει ένας καθαρός δρόμος που αποκαθιστά τη βιωσιμότητα και το κάνει ελκυστικό στις αγορές.

Στην εκδήλωση έδωσε το «παρών» ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ενώ μίλησαν ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης και ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής Παναγιώτης Λιαργκόβας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top