Πέθανε σε ηλικία 100 ετών το ιστορικό στέλεχος της ανανεωτικής Αριστεράς Π. Δημητρίου

Συλλυπητήρια εξέφρασαν ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, Βούτσης και Ρήγας

 Πέθανε σε ηλικία 100 ετών το ιστορικό στέλεχος της ανανεωτικής Αριστεράς Π. Δημητρίου

Πέθανε σε ηλικία εκατό ετών ο Πάνος Δημητρίου, ιστορικό στέλεχος της ανανεωτικής Αριστεράς στη Θεσσαλονίκη, με φυλακίσεις, εξορίες και διώξεις από τη δικτατορία του Μεταξά  και περιπετειώδεις δραπετεύσεις.

Υπήρξε μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ενιαίου ΚΚΕ και ήταν από τους πρωταγωνιστές της διάσπασης του 1968. Ηγήθηκε της ανανεωτικής πτέρυγας, αρχικά στο εξωτερικό και μετά την επάνοδό του στην Ελλάδα, το 1974, μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ εσωτερικού, ως μέλος της Κ.Ε. και του Ε.Ε. Παρέμεινε ενεργός στο χώρο της Αριστεράς και τα επόμενα χρόνια ως μέλος του Συνασπισμού.

Με ανακοίνωσή της, η Ν.Ε. Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τα συλλυπητήριά της για τον θάνατο του Πάνου Δημητρίου και αναφέρεται στην πορεία του και τη συμμετοχή στους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο, στη 1 μετά το μεσημέρι, στη Θέρμη.

Δήλωση Ν. Βούτση για την απώλεια του Π. Δημητρίου

Τη συγκίνησή του για την απώλεια του Πάνου Δημητρίου, ιστορικού στελέχους της Αριστεράς, και τα θερμά συλλυπητήριά του στους οικείους του, εξέφρασε με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Στην κηδεία ο κ. Βούτσης θα καταθέσει στεφάνι.

Συλλυπητήριο μήνυμα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

«Ο Πάνος Δημητρίου υπήρξε μια μεγάλη ιστορική προσωπικότητα», σημειώνει η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ σε συλλυπητήριο μήνυμά της για τον θάνατο του Πάνου Δημητρίου, εκφράζοντας τα θερμά του συλλυπητήρια στους συγγενείς, τους οικείους και τους συντρόφους του.

«Με τους αγώνες του, τη στάση ζωής του, την πολύτιμη σκέψη του, συνέβαλε αποφασιστικά στη θεμελίωση και την εδραίωση του ανανεωτικού κομμουνιστικού ρεύματος στη χώρα μας, και μας αφήνει μια πολύτιμη παρακαταθήκη», αναφέρει η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Π. Ρήγας για την απώλεια του Π. Δημητρίου

Βαθιά θλίψη για την απώλεια του Πάνου Δημητρίου, εκφράζει ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας.

Τονίζει ότι «ο Πάνος Δημητρίου οργανώθηκε στις γραμμές της Αριστεράς από την εφηβική του ηλικία και παρέμεινε μέχρι τέλους συνεπής στις αξίες της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης, ιδεώδη για τα οποία αγωνίστηκε μέσα από την πολυετή και πολυσύνθετη δράση του».

«Για όλους μας θα αποτελεί φωτεινό παράδειγμα συνέπειας, ανιδιοτέλειας και αγωνιστικότητας», σημειώνει.

Η ΔΗΜΑΡ για τον θάνατο του Π. Δημητρίου

«Υπήρξε η κατ΄ εξοχή εμβληματική μορφή της ανανέωσης του κομμουνιστικού και αριστερού κινήματος της Ελλάδας, μαζί με τους Ζ. Ζωγράφο και Μ. Παρτσαλίδη, μέλη τότε του ΠΓ του ΚΚΕ», τονίζει η ΔΗΜΑΡ σε ανακοίνωσή της. «Ο Πάνος Δημητρίου, ιστορική φυσιογνωμία της Ανανεωτικής Αριστεράς, αγωνίστηκε αταλάντευτος και με αυταπάρνηση για τις ιδέες της κοινωνικής δικαιοσύνης, για τις ιδέες του σοσιαλισμού με Δημοκρατία και Ελευθερία», προσθέτει η  ΔΗΜΑΡ.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top