Συνάντηση Σόιμπλε με Τόμσεν στο Βερολίνο για αξιολόγηση και έκθεση ΔΝΤ

Διαψεύδεται ότι αρνήθηκε να συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας ο Τσακαλώτος

 Συνάντηση Σόιμπλε με Τόμσεν στο Βερολίνο για αξιολόγηση και έκθεση ΔΝΤ

Επιβεβαίωσε το Βερολίνο  συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Βόφγκανγκ Σόιμπλε «με εκπρόσωπο του ΔΝΤ»  στο πλαίσιο όπως υποστηρίζει «των καθιερωμένων επαφών των δυο πλευρών», σύμφωνα  με ανώνυμη πηγή, χωρίς να μπει σε λεπτομέρειες και προσπαθώντας προφανώς να υποβαθμίσει την σημασία της.        

Με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε φέρεται να συναντήθηκε  εκ μέρους του ΔΝΤ ο  Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τομέα του Πολ Τόμσεν,  σύμφωνα με το  CNN Greece , με αντικείμενο  την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος και  την  έκθεση για την ελληνική οικονομία,  η οποία θα παρουσιαστεί στις 6 Φεβρουαρίου στο εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ.

Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών διέψευσε πάντως με κατηγορηματικό τρόπο,  με ανακοίνωση που εξέδωσε, τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος  απέρριψε πρόσκληση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για συνάντηση, με τη συμμετοχή του Πολ Τόμσεν.

«Δεν υπάρχει σήμερα συνάντηση με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών. Ούτε είχε προγραμματιστεί κάτι τέτοιο. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας βρίσκεται σε συστηματική ανταλλαγή με το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών και το ΔΝΤ» αναφέρει η  ανακοίνωση.  

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top