Αμερικανός πρέσβης: Υπάρχουν σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης στην Ελλάδα

Τι είπε ο Ντέιβιντ Πάιατ κατά τη χθεσινή βραδινή εκδήλωση του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου για το νέο έτος

Αμερικανός πρέσβης: Υπάρχουν σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης στην Ελλάδα

Την πεποίθηση ότι υπάρχουν σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης για την Ελλάδα, εξέφρασε ο πρέσβης των ΗΠΑ Ντέιβιντ Πάιατ, στη χθεσινή βραδινή εκδήλωση του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου για το νέο έτος.

«Υψηλή προτεραιότητα μας στις ΗΠΑ, είναι να δούμε μια αναπτυσσόμενη δημιουργική σταθερή Ελλάδα σε μια δύσκολη περιοχή» δήλωσε ο πρέσβης και υπογράμμισε στην τοποθέτησή του: «Λάβατε ισχυρή δέσμευση του πρώην προέδρου Ομπάμα όταν ήλθε εδώ - και συνεχίζουμε σε αυτό το momentum».

Επίσης ο Αμερικανός Πρέσβης είπε ότι δική του προτεραιότητα είναι να μεταφέρει όλες αυτές τις προσπάθειες στη νέα κυβέρνηση. Μάλιστα αναφέρθηκε και στη μεγάλη προτεραιότητα των ΗΠΑ που είναι να δουν μία αναπτυσσόμενη, δημιουργική και σταθερή Ελλάδα. Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τον υπουργό Οικονομίας για ότι κάνει για να χτίσει τη σχέση των δύο χωρών. 

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικάνικου Εμπορικού Επιμελητηρίου Σίμος Αναστασόπουλος, εξέφρασε την ανησυχία του για την καθυστέρηση της αξιολόγησης. Όπως είπε, «ζητούμε στοιχειώδη πολιτική συναίνεση για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, υπερβαίνοντας εμμονές, όπως οι ομαδικές απολύσεις που δεν αφορούν την ελληνική επιχειρηματικότητα».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top