Λιαργκόβας: Νέο μνημόνιο ή Grexit αν δεν κλείσει η αξιολόγηση μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου!

«Αν είχε κλείσει πέρσι η αξιολόγηση δεν θα χρειαζόταν κανένα νέο μέτρο» τόνισε

Λιαργκόβας: Νέο μνημόνιο ή Grexit αν δεν κλείσει η αξιολόγηση μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου!

Νέα ηχηρή προειδοποίηση  του   επικεφαλής του γραφείου προϋπολογισμού της Βουλής Παναγιώτη Λιαργκόβα, για τις συνέπειες στην καθυστέρηση της αξιολόγησης,   μετά την τριμηνιαία έκθεση για την πορεία της ελληνικής οικονομίας που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα και προκάλεσε αίσθηση.  

Aν δεν κλείσει η αξιολόγηση μέχρι στις 20 Φεβρουαρίου δεν θα υπάρξει ο χρόνος για να γίνουν οι προπαρασκευαστικές ενέργειες για την δοκιμαστική έξοδο στις αγορές εντός του 2017  και η Ελλάδα θα  αναγκαστεί  το 2018,  με τη λήξη του προγράμματος, να δανεισθεί εκ νέου, προειδοποίησε  ο επικεφαλής του Γραφείου προϋπολογισμού της Βουλής,  μιλώντας στην εκπομπή του Γ. Αυτιά στον Σκάι. 

 «Αν δεν υπάρξει 4ο μνημόνιο τότε μιλάμε για το απευκταίο σενάριο της εξόδου από τη ζώνη του ευρώ», τόνισε   ο κ. Λιαργκόβας. 

Ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής  ανέφερε μάλιστα ότι αν είχε κλείσει η αξιολόγηση πέρσι,  με τα τότε δεδομένα, δεν θα χρειαζόταν να ληφθεί κανένα πρόσθετο μέτρο!  «Όσο καθυστερούμε τόσο βαραίνει το κλίμα και τόσο πιο απαιτητικοί γίνονται οι πιστωτές» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Λιαργκόβας,  ενώ εκτίμησε ότι η καθυστέρηση της ανάκαμψης της οικονομίας θα κοστίσει 2-3 δισ. ευρώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top