Τα μαζεύει τώρα ο Ταγιάνι! Το ΕΚ αναγνωρίζει ως μόνη ονομασία των Σκοπίων το «ΠΓΔΜ-FYROM»

Η δήλωση που είχε γίνει προ έτους... ήρθε στο προσκήνιο μετά την εκλογή του

ε

Σάλο έχει προκαλέσει η δήλωση Ταγιάνι, η οποία έγινε πριν από περίπου ένα χρόνο,  όταν κατά την επίσκεψή του αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία». Η δήλωση έρχεται στο προσκήνιο μετά την εκλογή του Αντόνιο Ταγιάνι στην προεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο Αντόνιο Ταγιάνι είχε επισκεφτεί τα Σκόπια με την ιδιότητα του Ευρωπαίου Επιτρόπου, τον Φεβρουάριο του 2016. Εκεί λοιπόν αποθέωσε τη… Μακεδονία και "απέδωσε" στα Σκόπια… τον Μέγα Αλέξανδρο και τον Φίλιππο.

 «Η "Μακεδονία" είναι μια όμορφη χώρα. Όλοι στην Ιταλία γνωρίζουν τη "Μακεδονία". Γιατί; Γιατί ο Μέγας Αλέξανδρος και ο Φίλιππος ο Μακεδών είναι πολύ δημοφιλείς "πρόγονοί" σας!», είχε πει ο Ταγιάνι.

Παρόλο που μέχρι τώρα, δεν είχε γίνει κάποια δήλωση από μεριάς του, όπως ενημερώνει ο ανταποκριτής του STAR, Θάνος Αθανασίου, εκδόθηκε σχετική ανακοίνωση με το θέμα, από το Γραφείο του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Αναφορικά με δημοσιεύματα στον ελληνικό Τύπο και στα ΜΜΕ σχετικά με την προ έτους επίσκεψη του κυρίου Ταγιάνι στα Σκόπια, ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος του ΕΚ επιβεβαιώνει την πάγια θέση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ότι το Σώμα αναγνωρίζει ως μόνη ονομασία της χώρας τη διεθνώς αναγνωρισμένη "Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας" (ΠΓΔΜ-FYROM)».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top