Χαμός στη Βουλή με την Χρυσή Αυγή - Ο Ν. Κακλαμάνης ανακάλεσε στην τάξη τον Ηλιόπουλο

Τι είπε ο αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου και τους αποστόμωσε

Με φωνές και εντονότατες διαμαρτυρίες αντέδρασαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής σε μια παρατήρηση του προεδρεύοντος αντιπροέδρου Νικήτα Κακλαμάνη, κατά την σημερινή συζήτηση επί του αιτήματος άρσης ασυλίας του Χρήστου Παππά και του Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση.     

Στη γνωστή «γραμμή» για «πολιτικές διώξεις» εις βάρος της Χρυσής Αυγής, ο κ. Παππάς ανέφερε από το βήμα ότι επιθυμεί να αρθεί η ασυλία του και υποστήριξε ότι αν χρειαστεί, «οι εθνικιστές», όπως αποκάλεσε τα μέλη του κόμματός του, μπορούν και να πάνε φυλακή.   

Αντιδρώντας, ο κ. Κακλαμάνης δήλωσε ότι «το προεδρείο θεωρεί ότι εκφράζει τη συντριπτική πλειοψηφία του Σώματος λέγοντας ότι στη Δημοκρατία που έχουμε σήμερα στην Ελλάδα, για τις ιδέες του, ούτε κανείς πάει φυλακή ούτε εξορίζεται. Να το ξεκαθαρίζουμε». Ο αντιπρόεδρος της Βουλής  χειροκροτήθηκε μάλιστα από όλες τις πτέρυγες της Βουλής πλην Χρυσής Αυγής, αλλά και από τα μέλη της κυβέρνησης που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στα υπουργικά έδρανα.   

Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής άρχισαν να φωνάζουν από τα έδρανα μετά τα όσα δήλωσε  ο  κ. Κακλαμάνης, για να απαντήσει ο αντιπρόεδρος της Βουλής ότι δεν ρώτησε την άποψή τους και να ζητήσει να συνεχιστεί η διαδικασία.

Μάλιστα, σε πολύ έντονο ύφος ήταν η αντίδραση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Π. Ηλιόπουλου,  ο οποίος φώναζε όρθιος από το έδρανό του.

 «Δεν ρώτησα την άποψή σας! Δεν θα μου πείτε εσείς ποια άποψη θα διατυπώσω», απάντησε ο Νικήτας Κακλαμάνης, με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής να συνεχίζει  να διαμαρτύρεται. «Κύριε Ηλιόπουλε κατεβάστε το χέρι και ηρεμήστε. Κατεβάστε το χέρι κάτω! Καθίστε κάτω! Καθίστε κάτω! Καθίστε κάτω για τρίτη φορά!» του είπε ο αντιπρόεδρος της Βουλής ο οποίος σηκώθηκε  όρθιος όπως προβλέπει ο Κανονισμός και τον ανακάλεσε στην τάξη.  «Σας ανακαλώ στην τάξη και αν δεν καθίσετε κάτω θα πάω στο επόμενο βήμα», είπε ο Νικήτας Κακλαμάνης και μόνο τότε σταμάτησαν οι αντιδράσεις των βουλευτών της Χρυσής Αυγής. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top