Τσιρώνης: «Σέβομαι τα μπλόκα αλλά δεν γίνονται πάντα για να λύσουν προβλήματα»

Συζητάμε όχι να καταργήσουμε τον ΕΝΦΙΑ στα χωράφια αλλά την αλλαγή της αντικειμενικής τους αξίας

Την απάντηση της κυβέρνησης στα αιτήματα των αγροτών να εξαιρεθούν από φορολογία και εισφορές, έδωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Τσιρώνης, μιλώντας στην εκπομπή LIVE U.

«Με αγώνα δρόμου καταφέραμε να πάρουν οι αγρότες μας φέτος 3,7 δις, πολλά από τα οποία εκκρεμούσαν από το 2007, σχεδόν μια δεκαετία. Σήμερα κάνουμε αυτά τα οποία συζητάμε με τους αγρότες, με τους οποίους μιλάω καθημερινά για τα προβλήματά τους» είπε μεταξύ άλλων ο κ.Τσιρώνης.

Ο αναπληρωτής υπουργός επισήμανε ότι η κυβέρνηση κατάφερε να αποζημιώνει τους αγρότες στο επτάμηνο, ενώ εξετάζεται η δυνατότητα, οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ να παρέχονται ακόμη και στο τρίμηνο.

Πρόσθεσε ότι «ανάμεσα στα άλλα ζητήματα που συζητούνται είναι οι αυξημένες εισροές, οι οποίες θα μειωθούν σημαντικά με τις παρεμβάσεις μας για τις ενώσεις παραγωγών. Αυτό το νέο συνεταιριστικό κίνημα είναι προϋπόθεση όχι μόνο για να βγούμε δυναμικά στις αγορές αλλά και στο να μειώσουμε τις εισροές».

Η Πόπη Τσαπανίδου σημείωσε ότι οι νέοι που επιστρέφουν στον τόπο τους δεν ξέρουν πώς να καλλιεργήσουν τη γη τους και πώς να γίνουν ανταγωνιστικοί, προσθέτοντας πως όλα αυτά τα μαθαίνουν μέσω internet. Ο κ.Τσιρώνης απάντησε πως υπάρχει συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο και πως θα γίνουν σεμινάρια για τους νέους.

Ο Γιάννης Τσιρώνης είπε μεταξύ άλλων ότι οι κουβέντες του με τους αγρότες είναι πολύ διαφορετικές από αυτές που βγαίνουν στα κανάλια, ενώ ερωτηθείς τότε γιατί στήνουν μπλόκα, απάντησε: «Τα μπλόκα τα σέβομαι, αν και δεν συμφωνώ πάντα. Να ξέρετε όμως τα μπλόκα δεν γίνονται πάντα για να λυθούν αυτά τα προβλήματα, τα οποία είναι παλιά, αλλά γίνονται και για πολιτικούς λόγους».

Σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ στα χωράφια, τόνισε πως συζητείται όχι να καταργηθεί, αλλά να αλλάξει η αντικειμενική αξία στα χωράφια.

Δείτε όλα όσα είπε

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top