Συλλυπητήρια από Τσίπρα και πολιτικό κόσμο για τον θάνατο του Σπ. Ευαγγελάτου

Η ανάρτηση του πρωθυπουργού στο twitter

Συλλυπητήρια από Τσίπρα και πολιτικό κόσμο για τον θάνατο του Σπ. Ευαγγελάτου

Tα συλλυπητήριά του  εξέφρασε ο  πολιτικός κόσμος της χώρας  για τον θάνατο του σκηνοθέτη και ακαδημαϊκού Σπύρου Ευαγγελάτου.   «Έφυγε σήμερα από τη ζωή ο Σπύρος Ευαγγελάτος, δάσκαλος, μελετητής και ανανεωτής του θεάτρου μας. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του» αναφέρει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας  σε ανάρτησή του στο twitter.  

 

 «Με μεγάλη λύπη πληροφορηθήκαμε το θάνατο του Σπύρου Ευαγγελάτου, ενός από τους σημαντικότερους και ακαταπόνητους εργάτες του ελληνικού θεάτρου» αναφέρει συλλυπητήριο μήνυμα του τμήματος Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο σκηνοθέτης και ακαδημαϊκός Σπύρος Ευαγγελάτος ανήκει στους Έλληνες εκείνους που με το έργο τους, την ευρυμάθειά τους και την εν γένει παρουσία τους στη δημόσια σφαίρα, έγιναν σημεία αναφοράς και ενέπνευσαν γενιές συμπατριωτών τους»  δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Είναι μεγάλη η θλίψη για την απώλεια του Σπύρου Ευαγγελάτου, του μεγάλου θεατρικού δημιουργού, δασκάλου και ακαδημαϊκού, που σφράγισε με το έργο του τον πολιτισμό της χώρας μας, που δίδαξε πολιτισμό σε πολλές γενιές συμπατριωτών μας»  τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής  Νικόλαος Βούτσης.

«Ένας ακόμη μεγάλος του θεάτρου που σημάδεψε με την παρουσία του και το έργο του την θεατρική τέχνη και πέρα από τα σύνορα της χώρας μας, ο σκηνοθέτης, καθηγητής και ακαδημαϊκός Σπύρος Ευαγγελάτος, δεν είναι πια ανάμεσά μας. Από σήμερα, πέρασε στην αθανασία, έχοντας προσφέρει ένα σπουδαίο έργο ερευνητικό, μεταφραστικό και κυρίως σκηνοθετικό» επισημαίνει το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ.  

«Το Ελληνικό θέατρο θρηνεί την απώλεια ενός ξεχωριστού πνευματικού ανθρώπου που έγραψε την δική του ιστορία. Στην οικογένεια του εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Τομέας Πολιτισμού της ΔΗΜΑΡ.

«Αποχαιρετούμε τον Σπύρο Ευαγγελάτο, τον σπουδαίο σκηνοθέτη και ακαδημαϊκό, τον θεατράνθρωπο που με τις παραστάσεις του μας ταξίδεψε σε κόσμους μαγικούς, που μας έκανε πιο πλούσιους πνευματικά. Αποχαιρετούμε τον δάσκαλο εκατοντάδων σκηνοθετών, ηθοποιών, θεατρολόγων»  αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι.

 «Ο Σπύρος Ευαγγελάτος υπήρξε ένας μεγάλος θεατράνθρωπος που αφιέρωσε κυριολεκτικά τη ζωή του στο θέατρο. Ήταν ένας χαρισματικός σκηνοθέτης που προσέγγισε με τη δική του ξεχωριστή ματιά τις αρχαίες ελληνικές τραγωδίες, τον Αριστοφάνη και τα έργα του κλασικού και του σύγχρονου θεατρικού ρεπερτορίου» δήλωσε η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου.



 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top