Σκληρή επίθεση Μητσοτάκη: Η κυβέρνηση είναι οι καλύτεροι πελάτες των δανειστών

«Το πραγματικό δίλημμα είναι ή με το καθεστώς των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ή με την Ελλάδα της αλήθειας και της ελπίδας»

«Είναι η ώρα να εφαρμόσουμε ένα πραγματικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων ώστε να βγει η χώρα από την κρίση» δήλωσε το Σάββατο από το Ναύπλιο όπου περιοδεύει, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε ότι πρέπει να υπάρξει το συντομότερο δυνατόν πολιτική αλλαγή, να γίνουν εκλογές ώστε να έλθει στην εξουσία μία παράταξη που να μπορεί να το εφαρμόσει.

Ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση και έβαλε το δικό του πολιτικό δίλημμα: «Ο χρόνος είπε κυλάει σε βάρος της χώρας, κυβερνά μία ανίκανη παρέα που μέλημά τους είναι η παραμονή τους στην εξουσία. Το δίλημμα είναι με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ή με την κοινωνία, με τον Τσίπρα ή με τη χώρα. Προσπαθούν στην κυβέρνηση να οικοδομήσουν ψεύτικα διλήμματα, ότι από τη μία πλευρά δήθεν είναι οι αγωνιστές του λαού και από την άλλη οι φίλοι του Σόιμπλε και του ΔΝΤ. Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση είναι οι καλύτεροι πελάτες των δανειστών, είναι η κυβέρνηση που έφερε τρίτο μνημόνιο και υπογράφουν ότι τους φέρνουν. Το πραγματικό δίλημμα είναι αν κάποιος συντάσσεται με το καθεστώς των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ή με την Ελλάδα της αλήθειας και της ελπίδας. Εμείς θα εκφράσουμε την Ελλάδα που θέλει να πάει μπροστά και θα απευθυνθούμε σε όλους τους Έλληνες. Σήμερα διαμορφώνεται ένα μεγάλο ρεύμα και συντάσσονται δυνάμεις που μέχρι τώρα δεν μας άκουγαν. Σε όλους λέμε "καλώς ήλθατε στο νέο σας πολιτικό σπίτι, σας χρειαζόμαστε και μπορούμε να σας πείσουμε ότι η ΝΔ αλλάζει διαρκώς"».

Συνεχίζοντας την επίθεση είπε ότι η κυβέρνηση διχάζει και ότι χτίζει κομματικό κράτος με τις προσλήψεις. Υποστήριξε ότι με κάθε νέα παράνομη μονιμοποίηση στο δημόσιο τομέα χάνει τη θέση του κάποιος που την αξίζει.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις, τονίζοντας πως είναι μία παρεξηγημένη έννοια, γιατί έχει ταυτιστεί με μειώσεις και περικοπές: «Ωστόσο μεταρρύθμιση δεν είναι αυτό, μεταρρύθμιση είναι η αξιολόγηση στο Δημόσιο έτσι ώστε να επιβραβεύουμε τους δημόσιους υπαλλήλους για την αξία τους και όχι για τις κομματικές τους γνωριμίες. Μεταρρύθμιση είναι το καλό δημόσιο σχολείο, μεταρρύθμιση είναι οι σημαντικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν στη Δικαιοσύνη, μεταρρύθμιση είναι είναι να αποκτήσουμε επιτέλους ένα σύστημα πρωτοβάθμιας περίθαλψης, με οικογενειακό γιατρό, έτσι ώστε όποιος αρρωσταίνει να μην πηγαίνει κατευθείαν στο νοσοκομείο».

«Καθήκον μας να κάνουμε την Ελλάδα δυνατή και υπερήφανη»

Ο κ. Μητσοτάκης έδωσε το παρών και στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 195η επέτειο της Α΄ Εθνοσυνέλευσης στη Νέα Επίδαυρο, που διοργάνωσαν από κοινού η Βουλή των Ελλήνων και ο δήμος Επιδαύρου.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, σε σύντομο χαιρετισμό του που απηύθηνε στις εορταστικές εκδηλώσεις στη Νέα Επίδαυρο, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Αργολίδα, τόνισε ότι «καθήκον μας είναι να κάνουμε ξανά την πατρίδα μας δυνατή και περήφανη» και σημείωσε πως «σε εμάς, που βρισκόμαστε εδώ για να τιμήσουμε την ελευθερία και την ιστορία του έθνους, πέφτει το βάρος να προασπίσουμε όσα κερδήθηκαν με κόπους και ανείπωτες θυσίες τόσων γενεών Ελλήνων, επί τόσα χρόνια», προσθέτοντας πως «ανήκει, όμως, σε εμάς και η ιστορική ευθύνη να επεκτείνουμε την πρόοδο αυτού του τόπου».

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε ειδική αναφορά στην επέτειο 200 ετών το 2022 από την Α' Εθνοσυνέλευση και τόνισε πως «είναι καθήκον μας να φροντίσουμε όλοι να κάνουμε ξανά την πατρίδα μας δυνατή και περήφανη, να γεμίσουμε ξανά το έθνος των Ελλήνων με ελπίδα και με αυτοπεποίθηση. Αυτό είναι το πατριωτικό μας καθήκον».

«Το 2022, όταν θα γιορτάσουμε τα 200 χρόνια από την Α' Εθνοσυνέλευση, η Ελλάδα θα έχει ξανά ψηλά το κεφάλι και θα έχει ανακτήσει τη θέση και το κύρος της στον πυρήνα της Ευρώπης. Και αυτή τη νέα κατάκτηση θα την πετύχουμε με συνέπεια, με προσήλωση στον ορθό λόγο και κυρίως με σκληρή δουλειά. Εμπνεόμενοι πάντοτε από το πνεύμα ομοψυχίας και υποδειγματικής δημοκρατικής οργάνωσης της Α' Εθνοσυνέλευσης της Επιδαύρου. Και καθοδηγούμενοι από τις φιλελεύθερες αξίες και επιταγές της Διακήρυξής της, που παραμένει στις μέρες μας πιο σημαντική και πιο επίκαιρη παρά ποτέ» κατέληξε.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top