Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Θα σας απολύσει ο εντολοδόχος ελληνικός λαός!

Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό: «Ψεύδεστε συνέχεια» - Τι τον ρώτησε για τον ΔΟΛ και τον Μουλόπουλο

Δριμεία κριτική στον πρωθυπουργό άσκησε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την δευτερολογία του στη Βουλή, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τα αγροτικά, η οποία όμως μετατράπηκε σε εφ’ όλης της ύλης αντιπαράθεση.          

O κ. Μητσοτάκης επέκρινε  τον κ. Τσίπρα, διαβάζοντας στα… αγγλικά το σχετικό έγγραφο, (με  σαφέστατο υπονοούμενο  για την  γνώση  της γλώσσας από τον κ. Τσίπρα), με την επιστολή της ελληνικής κυβέρνησης στους εταίρους για "οne-off payment" (εφάπαξ καταβολή),  σχετικά με την ενίσχυση χαμηλοσυνταξιούχων. Διερωτήθηκε στη συνέχεια ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης :  «Για ποια "13η σύνταξη" μιλάτε, κ. Τσίπρα; Ψεύδεστε μέχρι και σήμερα».

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε επίσης στο ζήτημα του ΔΟΛ και τόνισε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό: «Εσείς δεν κάνατε 4 μυστικές συναντήσεις με μια γάτα και με τον κ. Ψυχάρη;…  Αν κάτι χάλασε στην μοιρασιά δεν είναι πρόβλημα δικό μας».   Διερωτήθηκε επίσης: «Ο κ. Μουλόπουλος που εμφανίζεται ξαφνικά στο προσκήνιο ως τι εμφανίζεται; Μήπως έχει κάποια μεγάλα επενδυτικά κεφάλαια να δώσει;».   

Στο ίδιο πνεύμα απηύθυνε το ερώτημα  ποιος ήταν ο ρόλος του κ. Παππά στις εξελίξεις και αν είχε συναντήσεις με τον κ. Ψυχάρη. Ζήτησε επίσης να δοθούν εξηγήσεις για το τι εννοεί ο κ. Τσίπρας μιλώντας για συναίνεση προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα των εκδοτικών ομίλων, με σκοπό την διατήρηση και των θέσεων εργασίας.  «Όταν θέλατε να κλείσετε τα κανάλια κ. Τσίπρα, δεν είδα το ίδιο ενδιαφέρον» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.  

Κατηγόρησε επίσης τον πρωθυπουργό σχετικά με τα όσα ανέφερε στην ομιλία του ότι η ΝΔ προτίθεται να κάνει απολύσεις στο Δημόσιο: «Επαναλάβατε ένα ακόμη ψέμα,  ότι όταν έρθει η ΝΔ στην εξουσία θα κάνει απολύσεις στο Δημόσιο» τόνισε και διευκρίνισε: «Υπάρχει όργιο μονιμοποιήσεων και θα αναζητήσουμε ευθύνες για αυτό κ. Τσίπρα», ενώ κατήγγειλε ότι στελέχη της κυβέρνησης παρεμβαίνουν στο Ελεγκτικό Συνέδριο για ευνοϊκές αποφάσεις σε σχετικές υποθέσεις.   

Κατέληξε στην δευτερολογία του ο πρόεδρος της ΝΔ: «Μία απόλυση θα κάνουμε και αυτή θα είναι η δικιά σας. Θα σας απολύσει ο εντολοδόχος  ελληνικός λαός»!         

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top