Αιχμές από Κοτζιά: Απαράδεκτη η στάση κάποιων στη διαπραγμάτευση για το Κυπριακό

«Αντί να διαπιστώνουν την αδιαλλαξία της Τουρκίας, επιρρίπτουν ευθύνες σε μένα»

Αιχμές από Κοτζιά: Απαράδεκτη η στάση κάποιων στη διαπραγμάτευση για το Κυπριακό

Αιχμές κατά κάποιων πλευρών που κρατούν «απαράδεκτη στάση στη διαπραγμάτευση για το Κυπριακό» άφησε ο Νίκος Κοτζιάς, μιλώντας στην ΕΡΤ μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων.

Αναλυτικά, τι δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών:

ΚΟΤΖΙΑΣ: «Σήμερα, στο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών που έλαβε χώρα στις Βρυξέλλες, τα κύρια θέματα που συζητήσαμε ήταν οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, ιδιαίτερα το συριακό και οι σχέσεις Ισραήλ-Παλαιστίνης. Κάναμε και μια συζήτηση για τις εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια, όπου υπάρχει ανησυχία για τα φαινόμενα αποσταθεροποίησης και τον τρόπο με τον οποίο ορισμένα κράτη των Δυτικών Βαλκανίων προσπαθούν να επηρεάσουν τις αποφάσεις σε άλλα κράτη».
 
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Υπουργέ, είχατε και μια συζήτηση με τον Βρετανό ομόλογό σας.
 
ΚΟΤΖΙΑΣ: «Ναι, κράτησε πολλή ώρα, όπως θα διαπιστώσατε. Κουβεντιάσαμε για το τι συνέβη στη Γενεύη και πώς μπορούμε να βοηθήσουμε να συνεχίσει η συζήτηση για τη λύση του Κυπριακού και για να έχουμε θετικά αποτελέσματα. Έχω μείνει με την εντύπωση ότι ο Βρετανός συνάδελφός μου έχει κατανοήσει καλύτερα τις θέσεις μας όσον αφορά την ανάγκη να καταργηθεί το καθεστώς των εγγυήσεων, καθώς και τα παρεμβατικά -κατά τη γνώμη μας παράνομα,- δικαιώματα οποιασδήποτε χώρας να παρεμβαίνει στην Κύπρο και συζητήσαμε για τη διαδικασία και τον τρόπο αποχώρησης των ξένων στρατευμάτων».

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Υπουργέ, έχει ξεκινήσει από μερίδα του Τύπου, ένα παιχνίδι επίρριψης ευθυνών προς την ελληνική πλευρά. Έχετε κάποιο σχόλιο γι’ αυτό;
 
ΚΟΤΖΙΑΣ: «Κοιτάξτε, κάθε φορά που συναντώνται οι δύο πλευρές για να συζητήσουν το Κυπριακό, αντί κάποιοι να διαπιστώνουν την αδιαλλαξία της Τουρκίας και την έλλειψη θέλησης για πραγματική λύση του Κυπριακού -καθότι επιμένει να διατηρήσει τα εγγυητικά της δικαιώματα- επιρρίπτουν τις ευθύνες σε εμένα. Τη μια ότι τάχα παραιτήθηκα, την άλλη ότι τάχα δε θα με στείλουν ξανά, θα με τιμωρήσουν… Αυτά είναι σχεδιασμένα και μεθοδευμένα πράγματα προκειμένου να δώσουν άλλοθι στην απαράδεκτη στάση που κρατούν ορισμένες πλευρές στη διαπραγμάτευση για το Κυπριακό».

 

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top