Η Μάλτα στην Προεδρία της ΕΕ: Θα υποστηρίξουμε την επίλυση του Κυπριακού με κάθε δυνατό τρόπο

Τι μεταδίδει ο ανταποκριτής του STAR στις Βρυξέλλες

Η Μάλτα στην Προεδρία της ΕΕ: Θα υποστηρίξουμε την επίλυση του Κυπριακού με κάθε δυνατό τρόπο

Ο ρόλος και η εμπλοκή της εξάμηνης μαλτέζικης προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα είναι πιο αποτελεσματικός από τη στιγμή που θα υπάρξει μια λύση στο Κυπριακό και μετά, δήλωσε στο star.gr, ο αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Μάλτας και Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Λουίς Γκρετς.

Κατά τη διάρκεια τακτικής ενημέρωσης του Τύπου στη Βαλέτα, με αφορμή την έναρξη της εξάμηνης προεδρίας, ο κ. Γκρετς δήλωσε πως «το Κυπριακό και η Κύπρος αποτελούν προτεραιότητα για τη Μάλτα, υπάρχει άλλωστε συνάφεια μεταξύ των δύο μας».

Σημείωσε δε ότι «εμείς θα υποστηρίξουμε με κάθε δυνατό τρόπο την επίλυση του κυπριακού ζητήματος, εκτιμούμε όμως ότι ο ρόλος μας θα είναι πλέον αποτελεσματικός από τη στιγμή που θα υπάρχει ένα αποτέλεσμα στις συνομιλίες μεταξύ των εμπλεκομένων πλευρών».

«Ο ρόλος μας θα είναι να υποστηρίξουμε τη λύση από τη στιγμή που θα υπάρχει μια συμφωνία» κατέληξε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός.
Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top