Από τη φυλακή στο Προεδρικό!Όταν ο Παυλόπουλος συνάντησε 12 μικρούς κρατούμενους

Οι καλεσμένοι, οι δηλώσεις και οι ευχές

Από τη φυλακή στο Προεδρικό!Όταν ο Παυλόπουλος συνάντησε 12 μικρούς κρατούμενους

Μια ιδιαίτερη συνάντηση είχε το μεσημέρι της Δευτέρας ο Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος υποδέχτηκε στο προεδρικό Μέγαρο 12 ανήλικους κρατούμενους από το Κατάστημα Κράτησης Κορίνθου.

Τους ανήλικους συνόδεψαν Εισαγγελικοί λειτουργοί, κοινωνικοί λειτουργοί, δάσκαλοι, καθηγητές και διοικητικοί υπάλληλοι. 

Στη συνάντηση παρευρέθησαν ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ.Σταύρος Κοντονής και η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κυρία Ξένη Δημητρίου-Βασιλοπούλου.

Ο κ.Παυλόπουλος, αφού τους ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους στο προεδρικό Μέγαρο, αναφέρθηκε στο διακύβευμα των Σωφρονιστικών Καταστημάτων.

«Η έκτιση της ποινής δεν είναι εκδίκηση της Πολιτείας προς εκείνον, ο οποίος εγκληματεί. Είναι ο τρόπος με τον οποίον επανεντάσσεται στην κοινωνία για να μην διαπράξει τα ίδια εγκλήματα…. Η μεγάλη πρόκληση όλων μας είναι να μπορέσουμε να αποδώσουμε στο σωφρονιστικό σύστημα τα χαρακτηριστικά τα οποία του ανήκουν. Και αυτό για το καλό των ανθρώπων και την άσκηση των δικαιωμάτων τους, αλλά και για το καλό της ίδιας της Πολιτείας», είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Δικαιοσύνης συμφώνησε με τον κ.Παυλόπουλο στο γεγονός ότι η Πολιτεία δεν εκδικείται, τονίζοντας ότι «όλοι κάνουμε λάθη».

«Και εγώ που σας μιλάω έχω κάνει λάθη στη ζωή μου.’ Όμως τα λάθη ας γίνουν αρχή για να βελτιώσουμε τον χαρακτήρα μας, την προσωπικότητά μας, την στάση μας, την κοινωνική μας συμπεριφορά.  Έχετε υποπέσει σε κάποια σοβαρά αδικήματα για να είσαστε κρατούμενοι. Όπως σας είπε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όμως, αυτά δεν μπορεί και δεν πρέπει για σας να είναι αφετηρία μιας καταστροφικής πορείας. Πρέπει να είναι αφετηρία μιας πορείας ανάσχεσης των λαθών», πρόσθεσε ο κύριος Κοντονής.

«Και είναι στο χέρι σας αυτή την περίοδο που είσαστε κρατούμενοι να αντλήσετε όλες εκείνες τις δυνατότητες που σας δίνει το Κράτος και η Πολιτεία για τη βελτίωση τη δική σας. Το γεγονός ότι παρακολουθείτε το σχολείο και μαθαίνετε πράγματα, τα οποία υπό άλλες συνθήκες θα σας ήταν άγνωστα, είναι.... σταγόνες ελευθερίας μέσα σε ένα καθεστώς κράτησης»,τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, και ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά και εκ μέρους του Αλέξη Τσίπρα, ευχαριστώντας ιδιαίτερα την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κυρία Ξένη Δημητρίου για ό,τι έχει προσφέρει στη μακρά πορεία της ως Εισαγγελική λειτουργός αυτά τα χρόνια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top