Εκρηκτικό το κοκτέιλ φόρων και αξιολόγησης με το οποίο μπήκε το 2017 στην Ελλάδα

Το σχόλιο της Κ. Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μ. Ζαχαρέα

Εκρηκτικό το  κοκτέιλ φόρων και αξιολόγησης με το οποίο μπήκε το 2017 στην  Ελλάδα

Την είσοδο του 2017 στην χώρα μας με μεγάλες εκκρεμότητες και νέους φόρους, σχολίασε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα.

Όπως ανέφερε,  από τη μια είναι οι φόροι.  «Οι φόροι επιβαρύνουν οριζόντια την οικονομία. Κυρίως αυτός στα καύσιμα θα φέρει ανατιμήσεις 3 με 5% σε όλα τα προϊόντα, γιατί τα μεταφορικά είναι πολύ πιο ακριβά» τόνισε η σχολιάστρια του Star.  

Η Κ. Μακρή πρόσθεσε ότι τεράστια είναι η  επιβάρυνση και με τις  εισφορές: «Όταν βγάζεις 1. 000 ευρώ το μήνα και το κράτος σου παίρνει τα 700,  είναι παραλογισμός. 80.000 μπλοκάκια έκλεισαν μέσα στο 2016  κι αυτό θα γίνει μαύρη οικονομία. Ο νόμος Κατρούγκαλου θα δημιουργήσει μόνο αδιέξοδα, δεν θα έχει κανένα όφελος».

Από την άλλη,  δεν φαίνεται να υπάρχει και κανένα φως. «Η αξιολόγηση είναι ακόμη στον αέρα. Από Νοέμβριο πήγε Δεκέμβρη,  πήγε Γενάρη, τώρα λένε μπορεί Φλεβάρη, μπορεί και παρακάτω.  Τουλάχιστον αν τέλειωνε αυτή η εκκρεμότητα, λίγο με καλύτερα δημοσιεύματα , λίγο με κάποιον τολμηρό επενδυτή - γιατί με τόσους φόρους θέλει τόλμη- λίγο με την αλλαγή της ψυχολογίας, κάπως μπορούσε να γυρίσει το παιγνίδι» τόνισε η σχολιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star.   

Αλλά όπως επίσης επισήμανε «προς το παρόν πάντως, το μόνο που γυρίζει είναι εμείς γύρω από τον εαυτό μας, παραμένοντας συνεχώς στο ίδιο σημείο».    

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top