Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ την πολύνεκρη επίθεση στην Κωνσταντινούπολη

Εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στον τουρκικό λαό

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ την πολύνεκρη επίθεση στην Κωνσταντινούπολη

Με κακούς οιωνούς ξεκίνησε το 2017 για τη γείτονα χώρα, μετά την τρομοκρατική επίθεση στο club Reina, μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα ανήμερα της Πρωτοχρονιάς. Η Ελλάδα καταδίκασε το μακελειό, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 39 άνθρωποι ενώ περίπου 60 άτομα τραυματίστηκαν.

Εκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, τα κόμματα καταδίκασαν την επίθεση και εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στον τουρκικό λαό.

«Συμπαράσταση στον τουρκικό λαό & στις οικογένειες των θυμάτων. Κανένας συμβιβασμός με τέρατα της τρομοκρατίας. Ο κόσμος μας δεν τους χωράει» έγραψε στο Twitter ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Τα συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη του στον τουρκικό λαό, εκφράζει το ΚΚΕ. Σε ανακοίνωσή του, σημειώνει πως αυτή η ενέργεια, όπως και οι προηγούμενες αντίστοιχες, πραγματοποιούνται σε μια περίοδο που οξύνονται οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί γύρω από την κατάσταση στη Συρία και την ευρύτερη περιοχή, για τον έλεγχο πλουτοπαραγωγικών πηγών και δρόμων στρατηγικής σημασίας, πυροδοτούν και ενισχύουν τον κύκλο του αίματος που έχει ανοίξει ως απόρροια αυτών των ανταγωνισμών.

Τον αποτροπιασμό των Ανεξάρτητων Ελλήνων για την τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη εξέφρασε η εκπρόσωπος του κόμματος, Μανταλένα Παπαδοπούλου.

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καταδικάζουμε με έντονο αποτροπιασμό την απίστευτης νοσηρότητας τρομοκρατική ενέργεια σε νυκτερινό κέντρο της Κωνσταντινούπολης που έσπειρε το θάνατο και προκάλεσε τον βαρύτατο τραυματισμό δεκάδων αθώων πολιτών. Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των θυμάτων και την αλληλεγγύη μας στον τουρκικό λαό», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ.

«Ολόκληρος ο πολιτισμένος κόσμος πρέπει να ενωθεί στον αγώνα ολοκληρωτικής συντριβής του απάνθρωπου Ισλαμικού Κράτους» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ε.Κ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top