Μητσοτάκης: Οι εκλογές φοβίζουν μόνο τον Τσίπρα – Εμείς είμαστε έτοιμοι

«Πληρώσαμε μία φορά τις παλινωδίες του Τσίπρα, δεν γίνεται να τους κοροϊδεύεις όλους συνέχεια»

Την εκτίμηση ότι το σενάριο των εκλογών φοβίζει μόνο τον πρωθυπουργό έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο καθιερωμένο τραπέζι που έκανε στους διαπιστευμένους πολιτικούς συντάκτες για τις γιορτές.

«Νομίζω ότι οι εκλογές δεν φοβίζουν κανένα. Μόνο τον Τσίπρα φοβίζουν. Δεν είδα κανέναν πανικό ή ανησυχία για το ενδεχόμενο εκλογών στο εξωτερικό» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, εξηγώντας ότι η ΝΔ είναι έτοιμη για τις εκλογές και πως «ήδη γίνεται δουλειά για τα ψηφοδέλτια» και πως αυτά θα είναι πολύ ανανεωμένα.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στα σενάρια περί ενδεχόμενου δημοψηφίσματος λέγοντας πως «αυτό το έργο δεν περνάει πια».

Για αξιολόγηση: Ασυγχώρητο να πάμε ως το καλοκαίρι με την πλάτη στον τοίχο

Αναφερόμενος στη δεύτερη αξιολόγηση, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε πως «το χειρότερο σενάριο θα είναι να τρενάρει καθώς τον Ιούλιο τελειώνουν τα λεφτά οριστικά και από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο θα είμαστε με την πλάτη στον τοίχο». Παράλληλα, τόνισε με νόημα πως η κυβέρνηση «έκανε τη δύσκολη στην πρώτη αξιολόγηση και προέκυψε κόφτης και –στη συνέχεια- υπερταμείο. Αν κάνουμε τα ίδια και στη δεύτερη αξιολόγηση, ο λογαριασμός θα ανέβει».

Ο ίδιος, τόνισε ότι θα είναι «ασυγχώρητο» να πάμε ως το καλοκαίρι «με την πλάτη στον τοίχο και τα λεφτά να τελειώνουν», σημειώνοντας πάντως πως με αυτή την κυβέρνηση «και να κλείσει η αξιολόγηση, δεν θα αλλάξει κάτι στην οικονομία».

«Δεν γίνεται να τους κοροϊδεύεις όλους συνέχεια»

«Πληρώσαμε μία φορά τις παλινωδίες του Τσίπρα. Το να πάει ο μνημονιακός Τσίπρας, αφού χάσει την εξουσία να το παίξει επαναστάτης, δεν νομίζω ότι θα βρει να τον ακολουθήσουν. Να τους κοροϊδεύεις όλους συνέχεια, δεν γίνεται. Η κοινωνία καταλαβαίνει ότι η βασική του πρόθεση είναι να παραμείνει στην εξουσία» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, επισημαίνοντας πως το διακύβευμα είναι «να γίνουμε κανονική χώρα» και πως γι’ αυτό «χρειάζεται συνολικό σχέδιο ανόρθωσης της χώρας».

«Η λέξη-κλειδί είναι κανονικότητα. Δεν ζούμε μια κανονική περίοδο» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Για κόντρα Τσίπρα-Σόιμπλε: Καλό είναι να αποφεύγονται οι προσωπικές αναφορές

Ο πρόεδρος της ΝΔ ρωτήθηκε και για την «κόντρα» που έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε Τσίπρα και Σόιμπλε μετά τη συνέντευξη του Γερμανού ΥΠΟΙΚ σε εφημερίδα της χώρας του.

«Καλό είναι οι προσωπικές αναφορές να αποφεύγονται. Κι εγώ διαφωνώ με τον κ. Σόιμπλε, πχ για τα πρωτογενή πλεονάσματα, αλλά άλλο αυτό και άλλο οι προσωπικές αναφορές, τις οποίες μάλιστα προσπαθεί μετά να μαζέψει», απάντησε ενώ -μεταξύ άλλων αποκάλυψε πως ο ίδιος δεν έχει συναντηθεί ή μιλήσει ποτέ με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών.

«Δεν μπορεί να κάνει μεταρρυθμίσεις ο κ. Τσίπρας»

«Ο κ. Τσίπρας με τις πράξεις του έχει δείξει ότι ούτε καταλαβαίνει ούτε μπορεί να κάνει μεταρρυθμίσεις. Σε επίπεδο μεταρρυθμιστικής αξιοπιστίας δεν υπάρχει καμία σύγκριση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο ίδιος, σημείωσε πως «το μόνο που κάνει είναι να τακτοποιεί συμβασιούχους και να διορίζει καινούργιους, με σκοπό τη μονιμοποίησή τους».

Για επίδομα: Απίστευτη προχειρότητα που κατέληξε σε δηλώσεις μετανοίας

Για το επίδομα στους συνταξιούχους, ο κ. Μητσοτάκης καταλόγισε απίστευτη προχειρότητα στην κυβέρνηση.

«Κι εγώ θα έδινα ένα κομμάτι του πλεονάσματος, αλλά θα το έδινα σε συνεννόηση, για να αποφύγω αυτά τα ευτράπελα με τις δηλώσεις μετανοίας και με διαφορετικούς όρους και κριτήρια. Την ίδια ώρα που τους δίνει χρήματα, τους κόβει το ΕΚΑΣ» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top