Μόνο στο STAR: «Ιταμό και ταπεινωτικό το ύφος της επιστολής του ESM» λέει κυβερνητική πηγή

Οι δανειστές ζητούν από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να δεσμευτεί πως ήταν εφάπαξ και πως αν δημιουργήσει τρύπα θα ληφθούν νέα μέτρα

«Ιταμό, αποικιοκρατικό και ταπεινωτικό» χαρακτηρίζει στο STAR τo ύφος της επιστολής του ESM, πηγή της κυβέρνησης που γνωρίζει το περιεχόμενό της.

Σύμφωνα με την κυβερνητική πηγή, στην επιστολή -την οποία υπογράφει ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ- αναφέρεται ότι η απόφαση της κυβέρνησης να μοιράσει το επίδομα στους χαμηλοσυνταξιούχους είναι μονομερής και πως παραβιάζεται η συμφωνία που έχει υπογράψει η Ελλάδα με τους δανειστές.

Στην επιστολή παρατίθενται και οι λόγοι για τους οποίους μπλοκαρίστηκαν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το ελληνικό χρέος, ενώ ζητούνται δύο δεσμεύσεις από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο για να ξεπαγώσουν:

α) ότι ήταν εφάπαξ παροχή

β) ότι, αν αποδειχθεί ότι ανοίγει τρύπα στα δημοσιονομικά από τη αυτή την παροχή, η κυβέρνηση θα πάρει νέα μέτρα για να κλείσει.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top