Ιερώνυμος στη Βουλή: Το καράβι βουλιάζει και δεν γλιτώνει ούτε ο καπετάνιος ούτε ο μούτσος!

Αιχμές για την κυβέρνηση στην ομιλία του στην Επιτροπή Διασποράς

Ιερώνυμος στη Βουλή: Το καράβι βουλιάζει και δεν γλιτώνει ούτε ο καπετάνιος ούτε ο μούτσος!

Αιχμές για τις «ιδεοληψίες» και τις «παιδικές αρρώστιες» της κυβέρνησης, όσον αφορά τον χωρισμό Εκκλησίας-Κράτους, αλλά και προειδοποίηση για την γενικότερη πορεία της χώρας περιείχε η ομιλία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου στην Επιτροπή Διασποράς της Βουλής.   

«Δεν πρέπει να παίζουμε. Έχουμε όλοι παιδικές αρρώστιες που κουβαλάμε και τις ιδεοληψίες μας. Το καράβι βουλιάζει και όταν βουλιάζει το καράβι δεν γλιτώνει κανένας,  ούτε ο καπετάνιος ούτε ο μούτσος» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος! 

Απαντώντας στην ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Α. Καββαδία για τη ρητορική μίσους εκ μέρους κάποιων ιεραρχών, τόνισε:  «Η Εκκλησία είναι ο χώρος της Δημοκρατίας,  ο καθένας έχει τις απόψεις του».

Για το  ζήτημα των σχέσεων Κράτους και  Εκκλησίας ζήτησε «να κάτσουμε σε ένα τραπέζι και να μην φύγουμε μέχρι να πάρουμε μια απόφαση. Δυστυχώς είμαστε πολύ περισσότερο ονειροπόλοι παρά πραγματιστές».  

Όσον αφορά την εκκλησιαστική περιουσία έκανε λόγο για «παραμύθι»  και πρόσθεσε σε άλλο σημείο: «Όλα αυτά τα πνευματικά που λέγονται είναι καλά, αλλά αν δεν έχεις λεφτά δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Ούτε ελεημοσύνη, ούτε τίποτα».

Ο κ. Ιερώνυμος ανέφερε ακόμα σχετικά με τον πρώην υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη και τις σχέσεις Κράτους- Εκκλησίας και πάλι: «Η πρότασή μου είναι διακριτοί ρολόι αλλά καθαροί ρολόι και να προσθέσουμε όπου χρειάζεται και συνεργασία».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top