ΟΜΟΛΟΓΙΑ-ΣΟΚ από ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ: Αλήθεια, κινδυνεύουμε με έξοδο από το ευρώ!

«Ένα μέρος της γερμανικής πολιτικής ελίτ σκέφτεται με τιμωρητικό τρόπο απέναντι στην Ελλάδα»

ΟΜΟΛΟΓΙΑ-ΣΟΚ από ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ: Αλήθεια, κινδυνεύουμε με έξοδο από το ευρώ!

«Ο κίνδυνος ελληνικής εξόδου από την ευρωζώνη είναι υπαρκτός» παραδέχθηκε ο Κώστας Χρυσόγονος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Action 104,6.

Σε συνέχεια των χθεσινών δηλώσεών του, που προειδοποίησε πως αν η Ελλάδα δεν επανέλθει στις αγορές για δανεισμό ως το 2018 τότε θα βρεθεί ενώπιον της χρεοκοπίας αφού δεν θα υπάρξει τέταρτο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «σε περίπτωση εξόδου από την ευρωζώνη μπορεί να προκύψει έξοδος και από την ΕΕ, όχι μόνο γιατί τεχνικά δεν υπάρχει άλλος τρόπος, αλλά επίσης επειδή δεν θα ήθελαν οι Ευρωπαίοι να συνεχίσουν να μας δίνουν κοινοτικά κονδύλια».

Όπως εξήγησε ο ίδιος, «ένα μέρος της γερμανικής πολιτικής ελίτ, σκέφτεται με τιμωρητικό τρόπο απέναντι στην Ελλάδα, όχι λόγω προσωπικών ιδιορρυθμιών, υπάρχουν και πιο ακραίοι από τον Σόιμπλε, που θέλουν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε Ιφιγένεια, σε παράδειγμα προς αποφυγήν για να πειθαρχήσουν οι υπόλοιποι».

Ο κ. Χρυσόγονος επισημαίνει πως «όσο γρηγορότερα κλείσει η αξιολόγηση, τόσο καλύτερα», ενώ σημειώνει πως η μοναδική άμυνα «θα ήταν η συγκρότηση εθνικού μετώπου απέναντι στους δανειστές, να διορθώσουμε κακώς κείμενα όπως το οργανωμένο οικονομικό έγκλημα και να διαμορφώσουμε ένα εθνικό σχέδιο για την ανάπτυξη».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top