Χοντρός καβγάς Τσίπρα με δημοσιογράφους: Όποιος θέλει να κάνει θέατρο να πάει έξω!

Ένταση δημιουργήθηκε και με αγρότες όταν εκείνοι αντέδρασαν στην αποχώρηση των δημοσιογράφων που ζήτησε ο Πρωθυπουργός

Μεγάλη ένταση δημιουργήθηκε το μεσημέρι στο δημαρχείο Φαιστού στις Μοίρες, μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και δημοσιογράφων,  την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η σύσκεψη των παραγωγικών φορέων της Μεσαράς υπό την προεδρεία του πρωθυπουργού, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στην Κρήτη.

Όταν ο Πρωθυπουργός, ολοκλήρωσε το εισαγωγικό μέρος της ομιλίας του ζήτησε την αποχώρηση των δημοσιογράφων, των οπερατέρ και των φωτογράφων από την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, όπως μεταδίδει το cretapost. Γεγονός που τον έφερε σε άμεση αντιπαράθεση με τους δημοσιογράφους αλλά και τους αγρότες.

«Εδώ δεν είναι εκπομπή, είναι σύσκεψη», ανέφερε ο κ. Τσίπρας και συμπλήρωσε απευθυνόμενος στους αγρότες «εγώ όταν κάνω συσκέψεις με φορείς κλείνουν οι πόρτες και μιλάμε ειλικρινά, πρόσωπο με πρόσωπο».

Οι δηλώσεις αυτές πυροδότησαν το ήδη εκρηκτικό κλίμα με τους δημοσιογράφους να μην θέλουν να βγουν έξω από την αίθουσα και τους αγρότες να δηλώνουν πως αν φύγουν τα ΜΜΕ τότε θα αποχωρήσουν κι εκείνοι.

Ο κ. Τσίπρας εμφανώς εκνευρισμένος ανέφερε «Όποιος θέλει να κάνει θέατρο μπροστά στους δημοσιογράφους να πάει έξω».

Αναλυτικά οι διάλογοι:

Αλέξης Τσίπρας: «Εμένα που με βλέπετε έχω κάνει τρεις φορές συναντήσεις με αγρότες που ήρθαν στο γραφείο μου. Αν θέλετε να κάνετε θέατρο στις κάμερες κάντε το έξω. Εδώ θα λύσουμε τα προβλήματα. Όποιος δεν θέλει να σηκωθεί να φύγει. (αντιδράσεις από ΜΜΕ και αγρότες) Ακούτε τί σας λέω; Εγώ θα μιλήσω με τους αγρότες πρόσωπο – με πρόσωπο. Όποιος θέλει να κάνει θέατρο με δημοσιογράφους να βγει έξω»

Δημοσιογράφοι: «Μα για ποιον λόγο να αποχωρήσουμε;»

Αλέξης Τσίπρας: «Όταν εγώ καλώ συσκέψεις με φορείς, κλείνουν οι πόρτες και κάνουμε ειλικρινή διάλογο. Όχι εκπομπή. Έχετε εκπομπή; (λέει σ’ έναν δημοσιογράφο), ας μας φωνάξετε εκεί να κάνουμε debate»

«Εδώ θα λύσουμε τα προβλήματα, αν θέλετε, αν δεν θέλετε μπορείτε ν’ αποχωρήσετε» ανέφερε στους αγρότες.

Από τα μεγάφωνα ακούγεται: Θα παρακαλούσα να αποχωρήσουν οι δημοσιογράφοι. Πρέπει να ξεκινήσουμε κι έχει καθυστερήσει η διαδικασία

Πρόεδρος Τεχνικών Τηλεόρασης Κρήτης: «Κύριε πρωθυπουργέ είναι κλειστή η σύσκεψη, αν είναι  να φύγουμε;»

Αλέξης Τσίπρας: «Εγώ τοποθετήθηκα και καταλάβατε όλοι τί ακριβώς είπα. Οι συσκέψεις με παραγωγικούς φορείς τις κάνω για να καταγραφούν τα προβλήματα και οι συσκέψεις γίνονται πρόσωπο με πρόσωπο. Αν εδώ γίνεται διαφορετικά να μου το πείτε»

Δημοσιογράφος: «Μα κλειστή είναι η σύσκεψη;»

Άγνωστος: «Όχι δεν είναι κλειστή αλλά δεν είναι και για τηλεοπτική κάλυψη. Καμία σύσκεψη δεν ήταν ποτέ ανοιχτή».

Εντωμεταξύ, νωρίτερα, με πανό υποδέχτηκαν τον πρωθυπουργό οι παραγωγικοί φορείς στις Μοίρες. Έξω από το δημαρχείο Φαιστού είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς αγροτικοί σύλλογοι, στελέχη αναπτυξιακών αλλά και εκπρόσωποι οινοπαραγωγών του νομού.Κατά την άφιξη του κ. Τσίπρα στο δημαρχείο Φαιστού, υπήρξε μικρή ένταση από ορισμένους από τους συγκεντρωμένους, όπως μεταδίδει το flashnews.

Tελικά, κεκλεισμένων των θυρών, θα πραγματοποιηθεί η σύσκεψη με τους παραγωγικούς φορείς στις Μοίρες, με εντολή Τσίπρα.

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top