Κικίλιας: «Aμετανόητος ο Τσίπρας-Είναι σφηνωμένος στην καρέκλα του πρωθυπουργού»

Σφοδρή επίθεση από τον εκπρόσωπο τύπου της ΝΔ για τις πολιτικές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

«Η Ελλάδα πλήρωσε και πληρώνει πολύ βαρύ τίμημα από την ανικανότητα και αποτυχία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ» επισήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας, στο πλαίσιο της εβδομαδιαίας ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών και πρόσθεσε:

«Είμαστε στα τέλη Δεκεμβρίου και η αξιολόγηση δεν έχει ακόμα κλείσει, θέτοντας σε κίνδυνο τις θυσίες του ελληνικού λαού και οδηγώντας τη χώρα σε νέα καταστροφικά αδιέξοδα».

Στη συνέχεια, κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι «παριστάνει ότι διαπραγματεύεται, ενώ στην πραγματικότητα έχει συμφωνήσει σε μεγάλα πλεονάσματα 3.5%, για πολλά χρόνια μετά το 2018 που λήγει το πρόγραμμα και έχει αποδεχτεί τα σκληρά μέτρα λιτότητας, που αυτοί οι στόχοι επιβάλλουν».

«Στην πραγματικότητα έχει μονογράψει ένα τέταρτο σκληρό Μνημόνιο» τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας και επισήμανε ότι «συμπεριφέρεται τυχοδιωκτικά, με μοναδικό του γνώμονα την εξαπάτηση του λαού, ενώ είχε δεσμευτεί να κλείσει έγκαιρα την αξιολόγηση, στη προσπάθειά του να κερδίσει λίγους πόντους δημοφιλίας, μοιράζει ένα “αντίδωρο” στους συνταξιούχους, επιχειρώντας να τους εξαπατήσει, αφού με την πολιτική του, τους προκαλεί πολλαπλάσιες απώλειες εισοδημάτων».

Και συνέχισε λέγοντας: «Με τον ίδιο τρόπο, ο κ. Τσίπρας εξαπατά σήμερα τους αγρότες από την Κρήτη, την περασμένη εβδομάδα τους νησιώτες από τη Νίσυρο, όπως τους ακρίτες από τη Θράκη. Ο κ. Τσίπρας παραμένει αμετανόητος. Είναι σφηνωμένος στην καρέκλα του πρωθυπουργού και έχει το θράσος να μιλάει για πρόθυμους, ενώ είναι εκείνος που έχει υπογράψει κόφτη, υπερταμείο, μεγάλες περικοπές συντάξεων και ΕΚΑΣ και την άγρια υπερφορολόγηση ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας».

«Είναι ο πρωθυπουργός που καταδιώκει την δημιουργική Ελλάδα και με τις παλινωδίες του έχει μετατραπεί σε σύμμαχο διαφόρων ακραίων κύκλων της Ευρώπης, που αμφισβητούν τη δυνατότητα της χώρας μας να παραμείνει στην Ευρωζώνη» πρόσθεσε.

Και κατέληξε: «Δεν πρέπει η αποτυχία του να μετατραπεί σε αποτυχία της Ελλάδας. Η πατρίδα μας, σήμερα, χρειάζεται ένα ελληνικό σχέδιο ανάπτυξης και εξόδου από την κρίση, το οποίο πρέπει να υποστηρίξουμε με αυτοπεποίθηση και να εφαρμόσουμε σε συνεννόηση με τους εταίρους μας και όχι σε σύγκρουση μαζί τους. Με όρους εθνικής αξιοπρέπειας και υπευθυνότητας».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top