Ντομπρόβσκις για παροχές Τσίπρα: Περιττή και άχρηστη κίνηση - Η αξιολόγηση θα καθυστερήσει

Χαμηλώνει, όμως, τους τόνους και επισημαίνει πως σε γενικές γραμμές το πρόγραμμα παραμένει εντός τροχιάς

Ντομπρόβσκις για παροχές Τσίπρα: Περιττή και άχρηστη κίνηση - Η αξιολόγηση θα καθυστερήσει

Μήνυμα διατήρησης της ψυχραιμίας και των χαμηλών τόνων ύστερα από μία έντονη εβδομάδα όσον αγορά την ελληνική διαπραγμάτευση στέλνει ο Βάλντις Ντομπρόβσκις, ο οποίος πάντως αφήνει αιχμές για τις έκτακτες παροχές Τσίπρα.

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν επισημαίνει πως οι εξαγγελίες του Έλληνα πρωθυπουργού οδήγησαν την διαπραγμάτευση σε «περιττή και άχρηστη» κατάσταση, ενώ παράλληλα τονίζει πως το θέμα πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις από αυτές που του αναλογούν.

Ο Ντομπρόβσκις προσπάθησε να χαμηλώσει τους τόνους, σημειώνοντας πως σε γενικές γραμμές το ελληνικό πρόγραμμα παραμένει «εντός τροχιάς» και εκτίμησε πως η αξιολόγηση μπορεί να κλείσει τους επόμενους μήνες καθώς «το κενό δεν είναι αγεφύρωτο» ανάμεσα στους θεσμούς.

Σημειώνει, ωστόσο, ότι οι εξαγγελίες σίγουρα περιέπλεξαν την κατάσταση καθώς «στο μνημόνιο είναι ξεκάθαρο ότι χρειάζεται συζήτηση και συμφωνία με τους εταίρους για τις δημοσιονομικές συνέπειες, αν η Ελλάδα αποφασίσει να κάνει παροχές».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top