ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ σχεδιάζει ο Τσίπρας!

Κίνηση αιφνιδιασμού από το Μέγαρο Μαξίμου

Δημοψήφισμα θέλει ο Τσίπρας

Με διπλό εκβιασμό απαντά η ελληνική κυβέρνηση στις πιέσεις του Β.Σόιμπλε και του ΔΝΤ, που απειλούν να τινάξουν τη διαπραγμάτευση στον αέρα για την δεύτερη αξιολόγηση, λόγω εξαγγελιών Τσίπρα για τη 13η σύνταξη και το «πάγωμα» του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου. Εκλογές ή δημοψήφισμα φαίνεται να λέει το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς ο πρωθυπουργός τη συγκεκριμένη στιγμή εμφανίζεται αποφασισμένος να μην υποχωρήσει, αποδεχόμενος ένα νέο Μνημόνιο και νέα μέτρα.

Στόχος του Αλέξη Τσίπρα τη δεδομένη στιγμή είναι να φύγει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο από το ελληνικό πρόγραμμα, καθώς οι ακραίες θέσεις του φέρνουν καθυστερήσεις στο κλείσιμο του προγράμματος και νέα μέτρα μετά το 2018! Αυτό επεσήμανε την Παρασκευή ο Έλληνας πρωθυπουργός κατά την συνάντηση που είχε με την γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο, προβάλλοντας παράλληλα όλα όσα έχει κάνει η Ελλάδα στο προσφυγικό!

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Παραπολιτικά», το σχέδιο του Μαξίμου θα ξεκινήσει μέσα από μετωπική σύγκρουση με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Β.Σόιμπλε. Στόχος του κυρίου Τσίπρα είναι να συσπειρώσει γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ το πατριωτικό κομμάτι της Κεντροαριστεράς και του δημοκρατικού τόξου (όπως στο παρελθόν είχε εκφραστεί από τον Ανδρέα Παπανδρέου). Ωστόσο, ο πρωθυπουργός θα επιμείνει στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας.

Το θέμα είναι ότι αν ο κύριος Σόιμπλε επιμείνει στις θέσεις του, τότε οι πρόωρες κάλπες θα δώσουν τη λύση, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν θέλει τις εκλογές. Ακόμη και αν χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ, συνεργάτες του κυρίου Τσίπρα εκτιμούν , ότι η διαφορά με τη ΝΔ θα είναι μικρή και μπορεί να οδηγήσει και σε δεύτερη εκλογική αναμέτρηση. «Θα αποκτήσουν άλλη δυναμική τα πράγματα αν η κυβέρνηση πέσει από τις πιέσεις του Σόιμπλε και του ΔΝΤ», λένε συνεργάτες του πρωθυπουργού.

Όσο για το δημοψήφισμα, αποτελεί και αυτό, όπως λένε μια λύση, με μεγάλο ρίσκο όμως, καθώς θα ξυπνήσει μνήμες του Ιουλίου του 2015, όταν το «ΟΧΙ» έγινε «ΝΑΙ». Όπως λένε στενοί συνεργάτες του κυρίου Τσίπρα, το θέμα είναι με ποιο ερώτημα θα πάει η κυβέρνηση στο δημοψήφισμα, διότι η στάση της Γερμανία και του ΔΝΤ έχει αφυπνίσει τα αντιμνημονιακά αντανακλαστικά των πολιτών, τα οποία ενδέχεται να εκφραστούν δυναμικά! Παράλληλα, το συγκεκριμένο σενάριο μπορεί να αποδυναμωθεί αν ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης ζητήσει από τους ψηφοφόρους του να μην προσέλθουν στις κάλπες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top