Τσακαλώτος: Οι «λογικοί» του Eurogroup θα αναγνωρίσουν την ανάγκη στήριξης των αδύναμων

«Θα ήταν κρίμα αν δεν υπάρξει σύγκλιση ανάμεσα σε Ε.Ε. και ΔΝΤ για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους»

Τσακαλώτος: Οι «λογικοί» του Eurogroup θα αναγνωρίσουν την ανάγκη στήριξης των αδύναμων

«Η Ελλάδα θα δώσει εξηγήσεις στο Eurogroup για το πακέτο παροχών» διαμηνύει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, σύμφωνα με το Reuters και εκτιμά πως οι «λογικοί άνθρωποι» θα αναγνωρίσουν την ανάγκη για στήριξη των αδύναμων πολιτών. «Δεν είναι τόσο μεγάλο ζήτημα οι εξαγγελίες για τα κοινωνικά μέτρα. Έχουμε σημαντικότερα πράγματα να κάνουμε» πρόσθεσε ο ίδιος. 

«Θα ήταν κρίμα αν δεν υπάρξει σύγκλιση ανάμεσα σε Ε.Ε. και ΔΝΤ για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Βερολίνο όπου βρίσκεται μαζί με την υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.

Ο κ. Τσακαλώτος υποστήριξε επίσης ότι «η κυβέρνηση πρέπει να είναι αξιόπιστη απέναντι στους πιστωτές, αλλά και προς τον ελληνικό λαό».

Αναφορικά με τις πρόσθετες απαιτήσεις του ΔΝΤ,  ο ίδιος είπε ότι «αν το ΔΝΤ επιμείνει σε νέες μειώσεις, οι οποίες δεν προβλέπονται στο μνημόνιο, τότε θα έχουμε σοβαρά προβλήματα».

Σε ερώτηση για το αν η κυβέρνηση θα προκηρύξει πρόωρες εκλογές, ο υπουργός Οικονομικών απάντησε ότι «δεν σκοπεύουμε να πάμε σε πρόωρες εκλογές. Για να μείνει η Ευρώπη ενωμένη, πρέπει να βοηθήσουμε τους εργαζόμενους και την εργατική τάξη».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top