Κυβερνητικές πηγές: Δύο εναλλακτικές έχει ο Μητσοτάκης στην ονομαστική ψηφοφορία

«Η ΝΔ συμπεριφέρεται ως Πέμπτη φάλαγγα, εκπροσωπώντας τους δανειστές»

Κυβερνητικές πηγές κατηγορούν τον Μητσοτάκη

Σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη ασκούν πηγές της κυβέρνησης. Επισημαίνουν ότι στην ψηφοφορία της Πέμπτης για τον «μποναμά» Τσίπρα,  ο πρόεδρος της ΝΔ έχει δύο επιλογές:είτε να καταψηφίσει τα μέτρα στήριξης των χαμηλοσυνταξιούχων και την αναστολή αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά, είτε να τα ψηφίσει, οπότε και δεν θα πρέπει "να τολμήσει στη συνέχεια να επανέλθει στην καταστροφολογία περί εκτροχιασμού του προγράμματος" από αυτή την κυβερνητική επιλογή. 

Συγκεκριμένα, οι πηγές της κυβέρνησης κατηγορούν τον κ.Μητσοτάκη και το κόμμα του ότι «συμπεριφέρονται ως πέμπτη φάλαγγα εντός της χώρας, εκπροσωπώντας τους δανειστές». «Δεν ενδιαφέρονται για τίποτα πέρα από την εκδικητική επιστροφή τους στην εξουσία, δίνοντας πιστοποιητικά υποτακτικότητας στους ακραίους κύκλους που επιθυμούν τη βύθιση της χώρας στο χάος της λιτότητας και της φτώχειας», σημειώνουν.

Τονίζουν ότι «η αυριανή ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή χαράσσει δύο εναλλακτικές στον κ.Μητσοτάκη: Ή να καταψηφίσει τη στήριξη των χαμηλοσυνταξιούχων και την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά, δηλώνοντας με παρρησία την άποψή του. Αν, όμως, η ΝΔ αποφασίσει να κάνει κωλοτούμπα και ψηφίσει τα μέτρα κοινωνικής στήριξης", συμπληρώνουν, "να μην τολμήσει στη συνέχεια να επανέλθει στην καταστροφολογία περί εκτροχιασμού του προγράμματος από την κυβερνητική αυτή επιλογή».

«Συμβουλεύουμε την ηγεσία της ΝΔ να διαβάσει και τις δηλώσεις του Ευρωπαίου Επιτρόπου κ.Μοσκοβισί, στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP), σύμφωνα με τις οποίες "οι όροι της συμφωνίας του Eurogroup δεν έχουν αλλάξει από τα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα"»,  επισημαίνουν οι ίδιοι κύκλοι. 

Όπως τονίζουν, «η κυβέρνηση εφαρμόζει το πρόγραμμα, είναι εντός στόχων και οποιαδήποτε κίνηση κωλυσιεργίας βρίσκει αφορμή από την συγκεκριμένη κυβερνητική επιλογή κρύβει πολιτικές σκοπιμότητες».

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top