Tσίπρας από Θεσσαλονίκη: «Η Ευρώπη οφείλει να σεβαστεί τον ελληνικό λαό!»

Εμφανίστηκε βέβαιος πως «ό,τι πράττουμε είναι στο πλαίσιο της συμφωνίας»

Tσίπρας από Θεσσαλονίκη: «Η Ευρώπη οφείλει να σεβαστεί τον ελληνικό λαό!»

Η Ελλάδα κάνει θυσίες στο όνομα της Ευρώπης και αυτό πρέπει να το σεβαστούν όλοι διεμήνυσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, το μεσημέρι της Τετάρτης, από τη Θεσσαλονίκη τονίζοντας ότι δεν υπάρχει αμφιβολία πως «ό,τι πράττουμε είναι στο πλαίσιο της συμφωνίας».

Ο κ. Τσίπρας απαντώντας σε ερώτηση για τις εξηγήσεις που ζήτησε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών από την Ελλάδα για τις πρόσφατες εξαγγελίες του είπε:

«Οφείλουν όλοι να σεβαστούν τον ελληνικό λαό, που εδώ και επτά χρόνια κάνει πολύ μεγάλες θυσίες στο όνομα της Ευρώπης» και πρόσθεσε: «Κρατάμε στις πλάτες μας την προσφυγική κρίση και έχουμε εφαρμόσει σκληρή πολιτική λιτότητας, πρέπει να υπάρξει ένας σεβασμός από όλους».

Ο Πρωθυπουργός εμφανίστηκε βέβαιος πως «ό,τι πράτουμε είναι στο πλαίσιο της συμφωνίας», την οποία, όπως είπε, εμείς τηρούμε και πρέπει να τηρήσουν και οι εταίροι μας. Βέβαια, όλα αυτά πριν την απόφαση βόμβα του Eurogroup (που έσκασε το απόγευμα της Τετάρτης), το οποίο αποφάσισε να βάλει ταφόπλακα στην εφαρμογή της απόφασης που ελήφθη στην τελευταία  σύνοδό του για την Ελλάδα και να παγώσει τα μέτρα για την βραχυπρόθεσμη ελάφρυνση του χρέους! Κι αυτό γιατί, σε αντίθεση με τον Πρωθυπουργό, οι θεσμοί υποστηρίζουν ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν φαίνεται να είναι σε συμφωνία με τα όσα συμφωνήθηκαν.

Σε νέα ερώτηση για το αίτημα του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, ο κ. Τσίπρας σχολίασε πως «δεν είναι παράλογο να ακούμε τα ίδια επιχειρήματα από τους πιο ακραίους εκ των δανειστών μας» και επιτέθηκε στην αντιπολίτευση λέγοντας:

«Αυτή δεν είναι αντιπολίτευση, είναι "ΔΝΤπολίτευση"» ανέφερε χαρακτηριστικά. Καταλήγοντας, επανέλαβε πως η κυβέρνηση έχει ορίζοντα τετραετίας, καθώς και εντολή να προστατεύσει την κοινωνική συνοχή και τη σταθερότητα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top