Διαψεύδει για εκλογές και η Σβίγκου: Απλά υλοποιούμε τις προεκλογικές μας εξαγγελίες

Για β’ αξιολόγηση: «Δεν είμαστε διατεθειμένοι να ψηφίσουμε μέτρα που θα εφαρμοστούν το 2019 και 2020»

Διαψεύδει για εκλογές και η Σβίγκου: Απλά υλοποιούμε τις προεκλογικές μας εξαγγελίες

«Οι εκλογές δεν είναι και δεν ήταν στη σκέψη μας. Οι εκλογές θα γίνουν το 2019» τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 FΜ.

Απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης, που χαρακτήρισε προεκλογικές τις χθεσινές δεσμεύσεις του πρωθυπουργού, είπε «έχουμε δείξει είτε με τις προσλήψεις στην υγεία, είτε με άλλες κινήσεις ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να υλοποιήσει τις προεκλογικές της εξαγγελίες» και υπογράμμισε ότι είναι αυτονόητο να γίνεται ό,τι είναι δυνατό για τη στήριξη των αδύναμων.

Για το κλείσιμο της β΄ αξιολόγησης η κα Σβίγκου τόνισε: «Δεν είμαστε διατεθειμένοι να ψηφίσουμε μέτρα που θα εφαρμοστούν το 2019 και 2020, ούτε να υποκύψουμε σε παράλογα αιτήματα όπως αυτά που εκφράζει το ΔΝΤ και η Γερμανία». Παράλληλα, κάλεσε την αντιπολίτευση «να απαντήσει εάν είναι μαζί με την κυβέρνηση στα εργασιακά, στη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων και στην προσπάθεια να μην ληφθούν περαιτέρω μέτρα λιτότητας».

«Εμείς δεν μπορούμε να δεχτούμε άλλα μέτρα πέρα από αυτά που προβλέπει η συμφωνία του Αυγούστου. Η ελληνική οικονομία μπαίνει σε μια νέα τροχιά, πρέπει να συνεχίσουμε στην ίδια πορεία και να μην επιβαρύνουμε ούτε τους πολίτες, ούτε την οικονομία με νέα μέτρα λιτότητας» σημείωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και εκτίμησε ότι Σόιμπλε και ΔΝΤ θα πρέπει να προχωρήσουν σε έναν μεταξύ τους συμβιβασμό.

«Η Ευρώπη βρίσκεται σε σταυροδρόμι υπό τον φόβο της ακροδεξιάς» σημείωσε, αναφερόμενη στο Brexit και τις εξελίξεις στην Ιταλία. Το συμπέρασμα, όπως είπε, είναι το μεγάλο «όχι» των πολιτών στη λιτότητα, εξηγώντας ότι η αβεβαιότητα (εξελίξεις στην Ιταλία) δεν λειτουργεί προς το συμφέρον της Ευρώπης

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top