Σήμερα ΚΛΗΡΩΝΕΙ; Φουντώνουν τα σενάρια για ανακοίνωση του ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ

Στη γενιά των 35ρηδων φαίνεται να επενδύει ο Τσίπρας

Σήμερα ΚΛΗΡΩΝΕΙ; Φουντώνουν τα σενάρια για ανακοίνωση του ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ

​Φουντώνουν οι φήμες, σύμφωνα με τις οποίες ο ανασχηματισμός είναι θέμα ωρών και σήμερα θα γίνουν οι πολυαναμενόμενες ανακοινώσεις για την ανανέωση του κυβερνητικού σχήματος.

Σύμφωνα με την Αυγή που κυκλοφορεί σήμερα με τίτλο «Δυναμική Επανεκκίνηση», βασικό ρόλο στο νέο κυβερνητικό σχήμα φαίνεται ότι θα αναλάβει η γενιά των 35ρηδων, ενώ ο Α. Τσίπρας θα κάνει άνοιγμα και σε στελέχη που συντάσσονται με τις προσπάθειες εξόδους της χώρας από την κρίση.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο πρωθυπουργός θέλει τις επόμενες μέρες που θα επιστρέψουν οι θεσμοί στην Αθήνα, να έχει έτοιμη μια κυβέρνηση που θα υπογράψει τις αναγκαίες συμφωνίες, ώστε να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση και να ξεκινήσουν επιτέλους οι συζητήσεις για το χρέος.

Υπό αυτό το πρίσμα λοιπόν θεωρείται αμφίβολη η παραμονή του Πάνου Σκουρλέτη στο υπουργείο Περιβάλλοντος, καθώς έχει εκφράσει ανοιχτά τη διαφωνία του με την πώληση της ΔΕΗ και μένει πλέον να δούμε αν θα αναλάβει κάποιο άλλο υπουργείο, ή θα τεθεί εκτός κυβέρνησης. Μάλιστα ένα όνομα που ακούγεται έντονα μεταξύ άλλων ως αντικαταστάτης του είναι αυτό του νυν κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Σ. Φάμελλου.

Σύμφωνα με τα σενάρια που διαρρέονται από διάφορες πηγές κοντά στον πρωθυπουργό, είναι πλέον πολύ πιθανόν να αποχωρήσει από το υπουργείο Εργασίας και ο Γιώργος Κατρούγκαλος, με πιθανότερο αντικατ��στάτη του το νυν υφυπουργό Τάσο Πετρόπουλο.

Πάντως τα ίδια σενάρια θέλουν τον κ. Κατρούγκαλο να παραμένει στην κυβέρνηση και να αναλαμβάνει ή το υπουργείο Δικαιοσύνης ή το υπουργείο Πολιτισμού.

Ρότα για άλλο υπουργείο ενδέχεται να πάρει και ο υπουργός Οικονομίας, Γ. Σταθάκης, πιθανόν στο Ναυτιλίας, ενώ δεν αποκλείεται να αναβαθμιστεί στη θέση του ο υφυπουργός Α. Χαρίτσης.

Αμετακίνητοι στη θέση τους φαίνεται να είναι οι υπουργοί και υφυπουργοί του υπουργείου Οικονομι��ών, ενώ άγνωστη παραμένει η τύχη του Νίκου Παππά.

Μετά την αρνητική εξέλιξη με τις τηλεοπτικές άδειες, πολλοί εντός του ΣΥΡΙΖΑ θα ήθελαν να δουν τον υπουργό Επικρατείας να απομακρύνεται από το Μαξίμου.

Πιθανόν λοιπόν να αναλάβει το νέο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, αν και αρκετοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι θα παραμείνει στη θέση του, αφού ενδεχόμενη απομάκρυνσή του ίσως θεωρηθεί ως παραδοχή ήττας από την πλευρά του Α. Τσίπρα.

Η Όλγα Γεροβασίλη επίσης σύμφωνα με τα σενάρια φαίνεται να οδεύει για το υπουργείο Εσωτερικών ή το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τη θέση της να αναλαμβάνει κατά πάσα πιθανότητα ο Δ. Τζανακόπουλος.

Στη θέση του αναμένεται να παραμείνει ο Α. Φλαμπουράρης, όπως επίσης ο Γιάννης Δραγασάκης, ο Πάνος Καμμένος, ο Νίκος Κοτζιάς και ο Ανδρέας Ξάνθος.

Στο υπουργείο Υποδομών φαίνεται ότι παραμένει ο Χ. Σπίρτζης, ενώ είναι πιθανόν να αναβαθμιστούν σε υπουργοί, οι αναπληρωτές υπουργοί διοικητικής ανασυκρότησης Χ. Βερναδάκης και τουρισμού Ε. Κουντουρά.

Ο Γ. Μουζάλας πάλι, παρά τα σενάρια περί του αντιθέτου, ενδέχεται να παραμείνει στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, όπως και ο Ν. Φίλης, αν και η σύγκρουσή του με την Εκκλησία για το μάθημα των θρησκευτικών έχει προβληματίσει το Μαξίμου.

Άγνωστη είναι η τύχη του Π. Κουρουμπλή σε περίπτωση που τοποθετηθεί άλλος υπουργός στο Εσωτερικών, ενώ εκτός κυβέρνησης πιθανόν να μείνουν οι υπουργοί Ναυτιλίας, Θ. Δρίτσας, Πολιτισμού, Α. Μπαλτάς, Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλος και Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Αποστόλου.

Δύσκολη δείχνει επίσης η παραμονή του Ν. Τόσκα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ενώ αμφίβολη είν��ι η παραμονή στη θέση τους για την αναπληρώτρια υπουργό Παιδείας, Σ. Αναγνωστοπούλου και τον υφυπουργό Εξωτερικών, Δ. Μάρδα.

Αν πάντως ισχύουν οι φήμες ότι ο Α. Τσίπρας θα ανακοινώσει σήμερα τον ανασχηματισμό, δεν μένει παρά να κάνουμε λίγη υπομονή για να δούμε αν θα επιβεβαιωθούν τα σενάρια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top