Τα ΤΣΟΥΓΚΡΙΣΑΝ πάλι Κασιδιάρης – Αθανασίου στη Βουλή

Η Τασία έκα��ε τον διαιτητή

​Για μια ακόμα φορά ανέβηκαν οι τόνοι στην τρίτη συνεχόμενη ακρόαση στην Επιτροπή θεσμών και Διαφάνειας στη Βουλή, του υπουργού Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλου και του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλου για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, ανάμεσα στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Η. Κασιδιάρη και στον βουλευτή της ΝΔ, Χ. Αθανασίου.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Η. Κασιδιάρης έθεσε και πάλι θέμα για το έγγραφο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών που στην προηγούμενη συνεδρίαση κατέθεσε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης σχετικά με την υποκλοπή που είχε παρουσιάσει η Χρυσή Αυγή και υποστήριζε ότι ακουγόταν ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς να δίνει εντολή για δίωξη των βουλευτών και στελεχών του κόμματος.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής ζήτησε από τον Χαράλαμπο Αθανασίου να δώσει εξηγήσεις πώς περιήλθε στην κατοχή του αυτό το έγγραφο και σημείωσε πως ο πρώην υπουργός δεν απέδωσε σω��τά τη βάση της απόφασης με την οποία αρχειοθετήθηκε η υπόθεση.

«Το τραγικότερο και καταδικαστέο είναι ότι αυτό το έγγραφο δεν είναι το επίσημο, δεν φέρει στο πλάι μεγαρόσημα, άρα το έχετε πάρει στη "ζούλα", χέρι-χέρι από τον Ντογιάκο… τον Παναθηναϊκάκια…», είπε.

Ο βουλευτής της ΝΔ, πήρε τότε το λόγο και είπε πως στην έναρξη της προηγούμενης συνεδρίασης ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής κατέθεσε στην Επιτροπή και πάλι τα σχετικά cd με τις ηχητικές συνομιλίες για να υποστηρίξει τις θέσεις του στο θέμα των διώξεων των μελών της Χρυσής Αυγής.

«Τότε, με πήραν από το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και μου είπαν ότι η υπόθεση αυτή έχει τεθεί στο αρχείο και μου έδωσαν αυτό το έγγραφο με την παράκλ��ση να σας το καταθέσω για ενημέρωση. Όπως και το έκανα…», είπε ο κ. Αθανασίου για να του απαντήσει σε έντονο ύφος ο Η. Κασιδιάρης:

«Ότι ο Αθανασίου "καρφώνει" τον Σαμαρά… το επίσημο έγγραφο που νομίμως εμείς ως μηνυτές έχουμε πάρει φέρει Μεγαρόσημα και είναι εδώ, αυτό που φέρατε δεν έχει, άρα σας το έδωσαν χέρι- χέρι… του το έδωσε ο Ντογιάκος… Να έρθει εδώ ο Σαμαράς να μας πει που το βρήκε…».

Ο κ. Αθανασίου παραδέχθηκε πως όντως το έγγραφο δεν φέρει Μεγαρόσημα, αλλά τόνισε πως η εγκυρότητά του δεν αμφισβητείται.

Το θέμα πάντως έκλεισε με την παρέμβαση της προέδρου της Επιτροπής, Τασίας Χριστοδουλοπούλου, η οποία έδρασε πυροσβεστικά λέγοντας ότι το θέμα αυτό θα συζητηθεί στο τέλος του κύκλου ��κροάσεως των υπουργών.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top