Αμανατίδης: «Η μη συνεργασία δεν βοηθάει την ίδια τη FYROM»

«Η γειτονική χώρα θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη αν οι κινήσεις της κάνουν καλό»

Αμανατίδης: «Η μη συνεργασία δεν βοηθάει την ίδια τη FYROM»

​Την εκτίμηση ότι η μη συνεργασία που επιδεικνύουν τα Σκόπια δεν βοηθούν τα ίδια μεσοπρόθεσμα, εξέφρασε στο Πρακτορείο 104,9 Fm ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γ. Αμανατίδης.

«Η γείτονα χώρα θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη της αν οι κινήσεις της της κάνουν καλό μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα για τις επιλογές, τις οποίες έχει. Νομίζω ότι η FYROM έχει κάθε συμφέρον να συνεργαστεί», είπε.

Επεσήμανε ακόμα πως μετά τα διαβήματα που έκανε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών το επόμενο βήμα είναι να πειστούν οι πρόσφυγες να εγκαταλείψουν την Ειδομένη και τον Πειραιά και να μετακινηθούν σε οργανωμένα κέντρα φιλοξενίας.

«Πρέπει να πεισθούν με πολλούς τρόπους οι πρόσφυγες ότι οι συνθήκες στα κέντρα φιλοξενίας είναι καλύτερες. Όχι μόνο σε αυτά που βρίσκονται στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και σε άλλα, έτσι ώστε να μπορούν να κάνουν τις αιτήσεις ασύλου», είπε και πρόσθεσε:

«Ορισμένα πράγματα τα βλέπεις, τα παλεύεις για το καλύτερο. Για να λυθούν όλα αυτά τα θέματα στον Ειδομένη και στον Πειραιά. Βλέπετε μέρα με τη μέρα υπάρχουν διαφορές, αλλά θέλει κάποιον χρόνο».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top