Προσφυγικό, ώρα μηδέν: Μαραθώνιος συναντήσεων για τον Αλέξη Τσίπρα

Η Ελλάδα μετρά φίλους και εχθρούς - Διπλή μάχη σε Σύνοδο Κορυφής και Eurogroup

Προσφυγικό, ώρα μηδέν: Μαραθώνιος συναντήσεων για τον Αλέξη Τσίπρα

H «Μεγάλη Δευτέρα» -όπως έχει χαρακτηριστεί- της Ελλάδας και της Ευρώπης έφτασε.

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται για διπλή μάχη σε Σύνοδο Κορυφής και Eurogroup για προσφυγικό και οικονομία, με το πρώτο να έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Η Ελλάδα ζητά από την ΕΕ να πιέσει την Τουρκία για να μειωθούν οι ροές προς τη χώρα μας αλλά και την εφαρμογή της συμφωνίας για αναλογική κατανομή των προσφύγων στα κράτη-μέλη.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει από νωρίς το πρωί σειρά επαφών ενόψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής, η οποία θα ξεκινήσει στις 16.00.

Η πρώτη συνάντηση είναι προγραμματισμένη για τις 9.15 με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη με αντικείμενο το Κυπριακό.

Στις 10 θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ολλανδίας (η οποία έχει την προεδρία της ΕΕ για το α’ εξάμηνο του 2016) Μαρκ Ρούτε, ενώ θα ακολουθήσει συνάντηση με τον Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου μισή ώρα αργότερα.

Η συνάντηση με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ έχει προγραμματιστεί για τις 11, ενώ ο κ. Τσίπρας θα παρακαθήσει και στο γεύμα εργασίας των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων μελών της ΕΕ και Τουρκίας, πριν τη Σύνοδο.

Παράλληλα με την κρίσιμη σύνοδο κορυφής για το προσφυγικό, στις Βρυ��έλλες αναμένεται να κριθεί σήμερα στο Eurogroup και η επιστροφή του κουαρτέτου στην Αθήνα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top