Επιστρέφει στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ο Σφακιανάκης-Έκθετος ο Τόσκας

Κυριαζίδης: Να προσλάβετε κάποιον από τα Εξάρχεια που ξέρει το αντικείμενο

Επιστρέφει στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ο Σφακιανάκης-Έκθετος ο Τόσκας

Στην θέση του διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος παραμένει τελικά ο υποστράτηγος Μανώλης Σφακιανάκης, μετά τη θύελλα αντιδράσεων για την καρατόμηση του, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ.

Η απόφαση αυτή, εκθέτει τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, ο οποίος είχε κατηγορήσει νωρίτερα στ��ν Βουλή τον κ.Σφακιανάκη ως «δημοσιοσχεσίτη».

«Η αντίληψη της ηγεσίας του υπουργείου και της ΕΛ.ΑΣ. έχει να κάνει με τις πραγματικές αστυνομικές ικανότητες και την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο και όχι τις ικανότητες κάποιων στις δημόσιες σχέσεις και στον χρόνο που διαθέτουν στα μέσα ενημέρωσης», είχε δηλώσει ο κ.Τόσκας.

Κυριαζίδης: Να προσλάβετε κάποιον από τα Εξάρχεια που ξέρει το αντικείμενο

Η δήλωση Τόσκα προκάλεσε την αντίδραση του βουλευτή της ΝΔ, Δημήτρη Κυριαζίδη, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσφορά του κ. Σφακιανάκη στην ελληνική κοινωνία, ο οποίος εδώ και πολλά χρόνια «με αγωνία έστησε αυτό το σύστημα δίωξης του ηλεκτρονικού εγκλήματος, αλλά για εσάς πλέον δεν προσέφερε». «Είναι κάτι ακατάληπτο. Είναι ανοσιούργημα» τόνισε, ενώ αναφέρθηκε και στην «καθαίρεση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, η οποία έγινε πριν συμπληρώσει την θητεία του (τον Απρίλιο)». «Προχωρήσατε στην απομάκρυνση των εντίμων» τόνισε ο κ.Κυριαζίδης, λέγοντας στον κ.Τόσκα ότι «αν ακολουθείτε αυτά που λέγονται από τη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, τότε δίνετε το δείγμα και το μήνυμα για το πώς λειτουργούν τα Σώματα Ασφαλείας». «Κάντε μια προκήρυξη να προσλάβετε ανθρώπους από τα Εξάρχεια, που ξέρουν και καλύτερα τα πράγματα» είπε δηκτικά στον κ.Τόσκα.

Έκθετη και η κυβέρνηση

Η απόφαση για την επιστροφή του Σφακιανάκη στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εκθέτει όμως και την κυβέρνηση, καθώς κυβερνητικοί κύκλοι επέμεναν νωρίτερα ότι... δεν μπορεί να υπάρξει ανάκληση της απόφασης για απομάκρυνση του συγκεκριμένου προσώπου από την υπηρεσία.

O Μανώλης Σφακιανάκης είχε προσφύγει στο Αρχηγείο της ΕΛΑΣ κατά της μετακίνησής του από την θέση του, δικαίωμα που του παρέχει ο σχετικός κανονισμός και συγκεκριμένα το άρθρο 18 του ΠΔ100/2003.

«Έγινε δεκτή η προσφυγή του υποστρατήγου ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ Εμμανουήλ και ακυρώθηκε η τοποθέτηση του στον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού/Α.Ε.Α.» αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top