Γεροβασίλη: Ο πρωθυπουργός στη Σύνοδο θα είναι εγκαλών, όχι εγκαλούμενος

«Ποτέ δεν συμψηφίσαμε το προσφυγικό με το θέμα της οικονομικής κρίσης»

Γεροβασίλη: Ο πρωθυπουργός στη Σύνοδο θα είναι εγκαλών, όχι εγκαλούμενος

​«Η χώρα έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, έχει αντιμετωπίσει με τον καλύτερο τρόπο τους πρόσφυγες, με το ανθρώπινο πρόσωπο του ελληνικού λαού και την αυτοθυσία ανθρώπων στα ελληνικά νησιά και όχι μόνο». Αυτό δήλωσε την Τετάρτη η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας για το προσφυγικό, το οποίο χαρακτήρισε «ευρωπαϊκό πρόβλημα» που χρειάζεται «ευρωπαϊκή λύση».

Μιλώντας στον δημοτικό σταθμό του Ηρακλείου Αττικής, η κα Γεροβασίλη, παραδέχτηκε ότι τα πράγματα δεν είναι καθόλου ευχάριστα με το προσφυγικό, για το οποίο τόνισε, ότι δεν έχει καμία σχέση με το παλιό πρόβλημα της μετανάστευσης, αλλά ότι είναι κάτι νέο και πραγματικά δύσκολο για να το διαχειριστεί μόνη της η Ελλάδα.

Όπως είπε η ίδια, έχουν γίνει σημαντικές προσπάθειες από την ελληνική κυβέρνηση, ενώ αναφερόμενη στην Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης, η κα Γεροβασίλη τόνισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι εγκαλών και όχι εγκαλούμενος.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος παραδέχτηκε ότι υπάρχουν ακραίες φωνές στην Ευρώπη που επιθυμούν το κλείσιμο των συνόρων, ωστόσο υπογράμμισε πως «υπάρχουν και άλλες φωνές στην Ευρώπη, δυνατές φωνές: αυτές της Μέρκελ, του Τουσκ, του Γιούνκερ, του Φάιμαν» που δεν επιθυμούν κάτι τέτοιο, και «αυτή είναι η πλειοψηφούσα άποψη στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

«Πρέπει να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα από κοινού και όχι με όρους κλειστών συνόρων και μάλιστα με δηλώσεις από χώρες οι οποίες όχι μόνο δεν λύνουν, αλλά στ' αλήθεια υπονομεύουν την αντιμετώπιση του προβλήματος. Και πρέπει να δούνε με ανοιχτά μάτια το θέμα, χωρίς ξενοφοβία και χωρίς τη λογική ”ας συμβεί λίγο παραπέρα, να μην συμβεί σε εμένα”. Αυτό δεν μπορεί να δώσει λύση», πρόσθεσε η ίδια.

Η κυβερνητική εκπρόσ��πος είπε επίσης ότι σε καμία χρονική στιγμή, με κανένα τρόπο η κυβέρνηση δεν έχει συμψηφίσει το προσφυγικό θέμα με το θέμα της οικονομικής κρίσης και του οικονομικού προγράμματος για τη χώρα.

Τέλος, η κα Γεροβασίλη διαβεβαίωσε ότι η αξιολόγηση και το ζήτημα της υλοποίησης των συμφωνηθέντων ακολουθούν τα χρονοδιαγράμματα, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξη πως θα υπάρξει θετική έκβαση στην αξιολόγηση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top