Λεβέντης κατά Τσίπρα: «Μόνο οι τύραννοι φέρονται έτσι λίγο πριν καταρρεύσουν»

ΔΗΜΑΡ: «Η κυβέρνηση έχει πάρει οριστικά διαζύγιο από την πραγματικότητα»

Λεβέντης κατά Τσίπρα: «Μόνο οι τύραννοι φέρονται έτσι λίγο πριν καταρρεύσουν»

​Με σκληρούς χαρακτηρισμούς επιτέθηκε στον πρωθυπουργό με ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων, μετά την ομιλία του στο υπουργικό, κάνοντας λόγο για αλαζονεία και αυταρχισμό.

«Η ομιλία του κ. Τσίπρα στο Υπουργικό συμβούλιο δείχνει ότι τα περί συναίνεσης που ζητούσε ήταν λόγια του αέρα και ότι τώρα ο ίδιος ενώ είναι αντίθετή του όλη η κοινωνία, σχεδιάζει με αυταρχικό και αλαζονικό τρόπο να παραμείνει στην εξουσία», αναφέρει η ανακοίνωση και συνεχίζει:

«Έτσι φέρονται οι τύραννοι λίγο πριν καταρρεύσουν».

Την ομιλία του πρωθυπουργού σχολίασε και η Δημοκρατική Αριστερά, η οποία ανέφερε σε σχόλιό της:

«Έως τώρα γνωρίζαμε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει πάρει διαζύγιο από την ελπίδα που επαγγελλόταν προεκλογικά. Μετά τη σημερινή ομιλία του πρωθυπουργού η κυβέρνηση φαίνεται ότι έχει πάρει οριστικά διαζύγιο και από την πραγματικότητα. Είναι αδιανόητο να μιλά η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα για λαϊκισμό.

Όσον αφορά για το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, θεσμική εκτροπή είναι η μεταφορά των αρμοδιοτήτων του ΕΣΡ και όχι η άρνηση συναίνεσης - συνενοχής στα κυβερνητικά σχέδια. Όσο για το περίφημο παράλληλο πρόγραμμα συνιστά εμπαιγμό για τους μη προνομιούχους, τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους άνεργους όταν μόνο από το ασφαλιστικό οι περικοπές που έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση ξεπερνούν σωρευτικά τα 2 δις ευρώ ενώ οι δανειστές ζητούν και πρόσθετα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής που αγγίζουν τα 4 δις ευρώ για την επόμενη διετία.

Είναι χαρακτηριστικό δε ότι ενώ οι αγρότες περίμεναν να ακούσουν κάτι συγκεκριμένο, έστω μία πρόταση καινούρια που θα άρει το αδιέξοδο, δεν άκουσαν απολύτως τίποτα. Είναι φανερό ότι η αδιαλλαξία της κυβέρνησης συνεχίζεται».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top