Τσίπρας και εταίροι: προσπαθούμε για συμβιβασμό, αλλά υπάρχει ακόμα δουλειά

Κατά την προσέλευσή τους στη σύνοδο κορυφής

Τσίπρας και εταίροι: προσπαθούμε για συμβιβασμό, αλλά υπάρχει ακόμα δουλειά

Την ελπίδα ότι τελικά θα υπάρ��ει συμφωνία με την Ελλάδα εξέφρασαν οι αξιωματούχοι και ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά την προσέλευσή τους στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ανάμεσά τους και ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας που αναφέρθηκε στην ανάγκη συμβιβασμού. Παράλληλα όμως όλοι άφησαν να εννοηθεί ότι δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό αυτή τη στιγμή και ότι καταβάλλεται προσπάθεια, ενώ ερωτηματικά για την κατάληξη διατύπωσε η καγκελάριος της Γερμανίας.

Τσίπρας: ανάγκη συμβιβασμού

"Η ευρωπαϊκή ιστορία είναι γεμάτη από διαφωνίες, διαπραγματεύσεις και συμβιβασμούς. Είμαι πεπεισμένος ότι θα καταφέρουμε να καταλήξουμε σε έναν συμβιβασμό για να μπορέσουν Ελλάδα και ευρωζώνη να ξεπεράσουν την κρίση" τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

_DSC5189.jpg
Μέρκελ: Χρειάζεται ακόμη δουλειά, το Eurogroup είναι αρμόδιο για την Ελλάδα

«Δεν έχουμε ακόμα την απαραίτητη πρόοδο, υπάρχουν θέματα στα οποία φαίνεται ότι πάμε πίσω, αντί μπροστά. Χρειάζεται ακόμα δουλειά» δήλωσε η καγκελάριος Μέρκελ, προσερχόμενη στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ. Η καγκελάριος κατέστησε σαφές όμως ότι το ελληνικό ζήτημα δεν θα απασχολήσει τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ και αφορά αποκλειστικά τους υπουργούς Οικονομικών.

Σουλτς: καταβάλλεται προσπάθεια σύγκλισης


Ο πρόεδρος της Ευρωβουλής Μάρτιν Σουλτς ανέφερε ότι γίνεται προσπάθεια σύγκλισης και αναφέρθηκε με επαινετικά σχόλια στον πρόεδρο της Κομισιόν Γιούνκερ για την προσπάθεια που καταβάλλει για την επίτευξη συμφωνίας λέγοντας ότι κάνει εξαιρετική δουλειά.


Ολάντ: η συμφωνία είναι εφικτή και είναι αναγκαία

«Η συμφωνία είναι εφικτή και είναι αναγκαία»
τόνισε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, αλλά πρόσθεσε ότι υπάρχουν ακόμα αποκλίσεις που παραμένουν. «Γι’ αυτό θα πρέπει να αφήσουμε τους θεσμούς να δράσουν για να βρουν μία λύση» συμπλήρωσε.

Επισήμανε όμως ότι η συμφωνία πρέπει να επιτευχθεί το συντομότερο γιατί η συζήτηση γίνεται την τελευταία στιγμή και η Ελλάδα δεν έχει πολύ χρόνο, ενώ τόνισε ότι η χρηματοδότηση θα πρέπει κι αυτή να αποτελεί κομμάτι της συμφωνίας.

«Ο στόχος δεν είναι η αποτυχία αλλά η επιτυχία» κατέληξε ο πρόεδρος της Γαλλίας.

Γιούνκερ: Θα προσπαθήσω να κρατήσω την Ευρώπη ενωμένη μέχρι την τελευταία στιγμή

"Δουλέψαμε χθες μέχρι τις 3 το πρωί. Δουλέψαμε και με την ΕΚΤ και σήμερα το πρωί επανήλθαμε. Δεν μπορώ να πω ότι έχουμε φθάσει μέχρι το σημείο όπου έχουμε αυτή τη στιγμή τη σύμφωνη γνώμη όλων" παραδέχθηκε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζ.Κ. Γιούνκερ.

Ο Γιούνκερ πρόσσθεσε: "Μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο θα προσπαθήσω να κρατήσω την Ευρώπη όλη μαζί. Δουλεύω για να φθάσουμε σε ένα συμπέρασμα, για να έχουμε μια Ευρώπη και μια Ελλάδα ανταγωνιστική. Αυτή είναι η δουλειά και η αποστολή μου".




Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top