Η Ελλάδα είναι κοντά σε συμφωνία λένε τα Ιταλικά ΜΜΕ

Με αφορμή την χθεσινή συνάντηση Τσίπρα-Γιούνκερ

Η Ελλάδα είναι κοντά σε συμφωνία λένε τα Ιταλικά ΜΜΕ

​«H συμφωνία της Ελλάδας με τους θεσμούς απέχει μόλις ένα βήμα». Αυτό αναφέρει το ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ansa, το οποίο σε τηλεγράφημά του κάνει λόγο για «πόλεμο νεύρων πιστωτών-Αθήνας».

Το Ansa χαρακτηρίζει "θετική" την χθεσινοβραδινή συνάντηση Τσίπρα-Γιούνκερ, τονίζοντας ότι οι συναντήσεις θα συνεχισθούν τις επόμενες ημέρες.

«Η διαπραγμάτευση της Ελλάδας με τους πιστωτές της εισέρχεται στην τελική της φάση, η οποία δεν παρουσιάζεται λιγότερο θυελλώδης από τις προηγούμενες, αλλά αφήνει να διαφανούν περιθώρια για την επίτευξη συμφωνίας», αναφέρει το ιταλικό πρακτορείο, ενώ την ίδια στιγμή στην Ελλάδα γίνεται "το σώσε" με κρισιμες συναντήσεις, αντιδράσεις και φήμες για εκλογές.

Στην χθεσινή συνάντηση αναφέρεται και η εφημερίδα La Repubblica, κάνοντας λόγο για «βήμα προόδου προς τη συμφωνία».

«Έστω και αν δεν προέκυψε η εν λόγω συμφωνία, ο ουρανός πάνω από το Βερολίνο δείχνει λιγότερο νεφελώδης.Πέρα από τις αψιμαχίες, διαφαίνεται στον ορίζοντα μια μεσολάβηση ικανή να βοηθήσει να ξεπερασθούν οι διαφορές ανάμεσα σε γεράκια και περιστέρια» γράφει η La Repubblica.

Η εφημερίδα Corriere Della Sera αναφέρει από την πλευρ�� της ότι, «υπάρχει μεγάλη πίεση και από μέρους των Ηνωμένων Πολιτειών, προκειμένου να υπάρξει συμφωνία» και προσθέτει ότι στη διαπραγμάτευση, που βρίσκεται σε εξέλιξη υπάρχουν ακόμη διαφορές σχετικά με τις συντάξεις και την αγορά εργασίας.

Η εφημερίδα La Stampa αναφέρει, τέλος, ότι «οι πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής βρίσκονται στην κορυφή της λίστας όσων αισιοδοξούν» προσθέτοντας πως, ο Γιούνκερ «είναι ο μόνος, ο οποίος μπορεί να μιλήσει με τον Αλέξη Τσίπρα εξ ονόματος της Ευρώπης, έχοντας διατελέσει και ο ίδιος πρωθυπουργός».

«Ο Λουξεμβουργιανός πολιτικός τραβάει το ευρωπαϊκό άρμα πολλαπλών ταχυτήτων, το οποίο δεν φτιάχτηκε έτσι ώστε, να μπορεί να ελεγχθεί αποτελεσματικά σε περίπτωση κρίσης», καταλήγει η La Stampa.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top