Τσίπρας: είμαστε στην τελική ευθεία για μια συμφωνία

Δηλώσεις από το ΥΠΟΙΚ για την έκβαση της διαπραγμάτευσης

Τσίπρας: είμαστε στην τελική ευθεία για μια συμφωνία
Την αισιοδοξία του εξέφρασε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, από το υπουργείο Οικονομικών, όπου βρισκόταν για τον συντονισμό και την επίβλεψη της διαπραγμάτευσης από τους αρμόδιους υπουργούς, με τους οποίους είχε σύσκεψη, λόγω και της ταυτόχρονης συνεδρίασης του Brussels Group. «Η τελική ευθύνη αναλογεί στον πρωθυπουργό και στο υπουργικό συμβούλιο» ανέφερε ο πρωθυπουργός, σε ένα μήνυμα προς τυχόν διαφωνούντες στο εσωτερικό του κόμματός του.

«Είμαστε στην τελική ευθεία, είμαστε κοντά σε μια συμφωνία» τόνισε και επισήμανε ότι χρειάζεται ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, ενώ αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο να εκδηλωθούν «πιέσεις». Πρόσθεσε όμως ότι η συμφωνία αυτή θα είναι προς όφελος της ελληνικής οικονομίας.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις διαφορετικές προσεγγίσεις που υπάρχουν μέσα στους θεσμούς. «Έχουμε να κάνουμε με τρεις διαφορετικούς θεσμούς, πολλές φορές με αντικρουόμενες απόψεις μεταξύ τους και κυρίως έχουμε να κάνουμε και με εταίρους –πολλές διαφορετικές χώρες- μεταξύ των οποίων υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις, αλλά και εντός των χωρών διαφορετικές πολιτικές σκοπιμότητες» ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Τσίπρας που προειδοποίησε ότι μπορεί κάποιοι να προσπαθήσουν να δημιουργήσουν μία ψεύτικη εικόνα.

Διαβεβαίωσε όμως ότι μισθοί και συντάξεις πληρώνονται κανονικά και κάλεσε όλους «να κλείσουν τα αυτιά τους στις Κασσάνδρες», καθώς, όπως είπε, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος ούτε για τους μισθούς ούτε για τις συντάξεις ούτε για τις τράπεζες.

. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top