Δικαίωμα βέτο της Κομισιόν στους εθνικούς προϋπολογισμούς ζητά ο Σόιμπλε!

Σε συνέντευξή του στο Focus

Δικαίωμα βέτο της Κομισιόν στους εθνικούς προϋπολογισμούς ζητά ο Σόιμπλε!

Να εκχωρηθεί στην Κομισιόν το δικαίωμα να ασκεί βέτο στους εθνικούς προϋπολογισμούς ζητά ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στην περίπτωση κατά την οποία αυτοί παραβαίνουν τους ευρωπαϊκούς κανόνες.

«Ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων θα έπρεπε να διαθέτει ένα δικαίωμα να ασκεί βέτο επί των προϋπολογισμών οι οποίοι παραβιάζουν τα ευρωπαϊκά κριτήρια σταθερότητας», δήλωσε στη συνέντευξή του στο εβδομαδιαίο περιοδικό Focus.

«Οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα μπορούσαν να καταλήξουν σε μια συμφωνία για ένα τέτοιο δικαίωμα βέτο στην προσεχή σύνοδό τους, τον Δεκέμβριο» ανέφερε ακόμη ο Σόιμπλς, που πρόσθεσε ότι αυτό θα αποτελούσε «ένα ισχυρό μήνυμα ότι θέλουμε πραγματικά να τηρήσουμε τις κοινές μας δεσμεύσεις».

«Αυτό δεν παρεμβαίνει στην εθνική αρμοδιότητα για την κατάρτιση του προϋπολογισμού», υποστήριξε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ εξηγώντας τη θέση του. «Τα κοινοβούλια στις χώρες αυτές θα μπορούν πάντα να αποφασίσουν εάν θα προχωρούν σε περικοπές δαπανών, αυξήσεις φόρων ή εάν θα συνεχίζουν να εφαρμόζουν άλλες μεταρρυθμίσεις» ανέφερε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top