Π.Παναγιωτόπουλος: Να ανακοινώσει η κυβέρνηση την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ

"Πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα με την Τουρκία"

Π.Παναγιωτόπουλος: Να ανακοινώσει η κυβέρνηση την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ

​Την ανάγκη να καταργηθεί άμεσα ο ΕΝΦΙΑ εξέφρασε το πρωί της Δευτέρας, μιλώντας στον Real Fm και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο πρώην υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος.

«Όλη αυτή η ιστορία που συνδέεται με τον ΕΝΦΙΑ, έχει δημιουργήσει μια υπερχειλίζουσα οργή στην ελληνική κοινωνία. Θεωρώ απαραίτητο η κυβέρνηση να βγει και να ανακοινώσει ότι από του χρόνου, ο φόρος αυτός θα καταργηθεί και θα αντικατασταθεί με έναν νέο φόρο, δικαιότερο που θα βασίζεται στις νέες αντικειμενικές αξίες και θα έχει μεγαλύτερη αποδοχή από τον κόσμο. Μέχρι τώρα, όλη σχεδόν η εφαρμογή του ΕΝΦΙΑ, χαρακτηρίστηκε από παραλείψεις και λάθη, με αποτέλεσμα, ο πολίτης να ακούει ΕΝΦΙΑ και να τρελαίνεται», σχολίασε αρχικά ο κ. Παναγιωτόπουλος, τονίζοντας πως «η ζημιά που έγινε είναι μεγάλη και είναι και επαναλαμβανόμενη».

Ο γαλάζιος βουλευτής αν και αναγνώρισε την στάση του πρωθυπουργού να χαρακτηρίσει λάθος την υπόθεση με τον ΕΝΦΙΑ και τις δόσεις, υποστήριξε ωστόσο πως θα πρέπει να υπάρξει απόδοση ευθυνών στους πραγματικά υπεύθυνους για τα λάθη.

«Είναι προς τιμήν του κ. Σαμαρά που βγήκε μπροστά και το χαρακτήρισε λάθος, αλλά δεν μπορεί όλων τα λάθη να σπάνε στην πλάτη του κ. Σαμαρά και να το πληρώνει η κυβέρνηση. Αυτό το πολιτικό κεφάλαιο του Πρωθυπουργού, δεν μπορεί κανείς να το ξοδεύει τόσο άσκοπα. Πρέπει να υπάρξει καταμερισμός ευθυνών και αυτός ο καταμερισμός να έχει ονοματεπώνυμο» είπε χαρακτηριστικά

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις με την Τουρκία, ο κ.Παναγιωτόπουλος υποστήριξε μεταξύ άλλων πως «πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα».«Στις Διεθνείς σχέσεις ισχύει ότι ισχύει και στην υπόλοιπη φύση. Η φύση απεχθάνεται το κενό. Όταν αντιληφθεί κάποιος ένα κενό ισχύς θα πάει να το καλύψει. Ένα μεγάλο μέρος της σωτηρίας της χώρας το οφείλουμε στις θυσίες και των ανθρώπων των ενόπλων δυνάμεων. Η πολιτεία πρέπει να αντικαταστήσει τις αδικίες στους άνδρες και τις γυναίκες των ενόπλων δυνάμεων», πρόσθεσε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top