Βενιζέλος: Έτσι κανονίστηκε η συνάντηση Σαμαρά-Νταβούτογλου

Κυβέρνηση και κόμματα επιδιώκουν αποκλιμάκωση με την Τουρκία

Βενιζέλος: Έτσι κανονίστηκε η συνάντηση Σαμαρά-Νταβούτογλου

Απαντήσεις στα ερωτήματα που δημιούργησε η σημερινή ανακοίνωση, ταυτόχρονα και από τις δύο χώρες, της σύγκλησης του 3ου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας, στις 5 και 6 Δεκεμβρίου στην Αθήνα, παρά το βαρύ κλίμα των τελευταίων 24ωρων με τον Ερντογάν να συνεχίζει τις προκλήσεις στην τουρκική ΑΟΖ, έδωσε ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος στην σημερινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ).

Σύμφωνα με τον κ.Βενιζέλο, η σύγκληση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας, είχε συζητηθεί κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον Τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου και οριστικοποιήθηκε κατόπιν διαβούλευσης της ελληνικής με την κυπριακή κυβέρνηση μετά την ολοκλήρωση της τριμερούς συνόδου κορυφής του Καΐρου το Σάββατο .

Η συνεδρίαση του ΕΣΕΠ επικεντρώθηκε στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην ΑΟΖ Κύπρου, με την παρουσία του τουρκικού ερευνητικού σκάφους Barbaros, και στον αντίκτυπό της στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Ο κ. Βενιζέλος εξήρε το κλίμα συναίνεσης εντός του οποίου συνεδρίασε το ΕΣΕΠ, χαρακτηρίζοντας το γεγονός “καλό οιωνό” για την συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Βουλής αύριο Τρίτη, όπου και θα κατατεθούν on the record οι τοποθετήσεις των κομμάτων.

«Ελπίζουμε το πνεύμα νηφαλιότητας που επικράτησε εντός του Συμβουλίου να μεταφερθεί και στον δημόσιο διάλογο» παρατήρησε και ο επικεφαλής Πολιτικού Σχεδιασμού και εκπρόσωπος της ΝΔ στο ΕΣΕΠ Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Είναι σημαντικό να παραμείνουν ανοιχτές οι γραμμές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, γιατί και η χώρα μας έχει δικά της κυριαρχικά δικαιώματα και συμφέροντα στην περιοχή» δήλωσε από την πλευρά της η υπεύθυνη Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Νάντια Βαλαβάνη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top