Κλείνει η «ψαλίδα» ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ, «όχι» σε πρόωρες εκλογές

Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση

Κλείνει η «ψαλίδα» ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ, «όχι» σε πρόωρες εκλογές

Μικρό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 2,9%, οριακά εντός Βουλής οι ΑΝΕΛ και εκτός η ΔΗΜΑΡ, δείχνει νέα δημοσκόπηση, στην οποία η πλειοψηφία των ερωτηθέντων τάσσεται κατά των πρόωρων εκλογών και υπέρ της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.

Σύμφωνα με την έρευνα της εταιρείας «Interview», που διενεργήθηκε για λογαριασμό της «Βεργίνα TV» και δημοσιεύει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», το 57% των ερωτηθέντων πιστεύει πως θα είναι καλύτερο για τη χώρα εάν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ το σενάριο της πρόωρης κάλπης υποστηρίζει το 37%.

Στην πρόθεση ψήφου, η διαφορά καταγράφεται στο 2,9% υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, που συγκεντρώνει 28,8%, ενώ ακολουθούν: ΝΔ 25,9%, Ποτάμι 5%, ΠΑΣΟΚ 5,1%, ΚΚΕ 4,5%, Χρυσή Αυγή 3,5% και ΑΝΕΛ 3,5%. Εκτός Βουλής μένει η ΔΗΜΑΡ, με ποσοστό 1,3%.

Ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται του Αλέξη Τσίπρα κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες στην καταλληλότητα πρωθυπουργού (39% έναντι 32%), ενώ η διαφορά διευρύνεται στην ερώτηση «ποιος από τους δυο είναι καταλληλότερος να διαχειριστεί θέματα της οικονομίας;» με τον πρωθυπουργό να συγκεντρώνει 39% και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ 30%.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top