Σαμαράς: βγα��νουμε οριστικά από την κρίση και τα μνημόνια

Επίθεση στους ταραχοποιούς των ΑΕΙ στα «γενέθλια» της ΟΝΝΕΔ

Σαμαράς: βγαίνουμε οριστικά από την κρίση και τα μνημόνια

«Σήμερα βγαίνουμε οριστικά από την κρίση και από τα μνημόνια» τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά την ομιλία του στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια της ΟΝΝΕΔ.

«Βγαίνουμε όχι για να γυρίσουμε πίσω αλλά για να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις σε συνθήκες ανάπτυξης και να μην επιτρέψουμε ποτέ να ξανακυλήσει η χώρα στα ελλείμματα και στα χρέη. Βγαίνουμε συντεταγμένα και τίποτε δεν θα μας εμποδίσει και δεν θα αλλάξουμε τον βηματισμό μας, βγαίνουμε με ευημερία, ανταγωνιστικότητα και εξωστρέφεια» επισήμανε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στα πρόσφατα γεγονότα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών χαρακτηρίζοντας εκείνους που προκαλούν τα επεισόδια «θρασίμια που δεν έχουν αγωγή από την οικογένειά τους και δεν έχουν μάθει το πρώτο μάθημα δημοκρατίας να σέβονται την γνώμη των άλλων». Όπως ανέφερε «πρόκειται για μικρές ομάδες που τους ενδιαφέρει μόνο το μπάχαλο στα πανεπιστήμια αλλά δεν θα τους περάσει. Η αιχμαλωσία των πανεπιστημίων από μικρές ομάδες ταραχοποιών τελείωσε. Διεθνώς δεν υπάρχει πανεπιστήμιο που δεν φρουρείται, αυτό δεν είναι ελευθερία, είναι η τυραννία της μειοψηφίας. Οι εικόνες που είδαμε με μικρές ομάδες ταραχοποιών είναι η υπόμνηση της κατάντιας από την οποία ξεκολλάει η Ελλάδα».

Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι πρώτη η ΟΝΝΕΔ ζήτησε την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και ότι η πρόταση της ΟΝΝΕΔ είναι η συνταγματική μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση για τη δημι��υργία μη κρατικών ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Αναφέρθηκε επίσης στην ιστορία της ΟΝΝΕΔ, κάνοντας αναφορά και στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή (με τον οποίο είχε νωρίτερα θερμή χειραψία) τον οποίο αποκάλεσε με το μικρό του όνομα: «40 χρόνια αγώνες και νίκες και προσφορά στον τόπο. Με αισθήματα συγκίνησης βρίσκομαι εδώ γιατί από την ΟΝΝΕΔ, ξεκίνησα κι εγώ όπως κι ο Κώστας και πολλοί άλλοι».

Ο κ. Σαμαράς είπε ακόμα ότι η επικράτηση της Αριστεράς στα πανεπιστήμια τελείωσε και ότι η ΟΝΝΕΔ κέρδισε τα πανεπιστήμια με την δράση της και τους αγώνες τους. «Είσαστε η αδιάψευστη απόδειξη για μία κοινωνία που δεν θα ζει με δανεικά και με ψευδαισθήσεις μίας κάλπικης ευημερίας, για μία οικονομία που θα αναπτύσσεται και θα δίνει ευκαιρίες στα νέα παιδιά. Παντού αλλού στον κόσμο οι ιδέες της ΔΑΠ κυριαρχούν, ήλθε η ώρα οι ίδιες ιδέες να κυριαρχήσουν στον τόπο μας και να δώσουν τον δυναμισμό που θέλουν οι Έλληνες» τόνισε.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top