Επίθεση Σγουρού στη Δούρου για τις πλημμύρες στην Αττική

«Η νέα περιφερειακή αρχή πιάστηκε στον ύπνο»

Επίθεση Σγουρού στη Δούρου για τις πλημμύρες στην Αττική

Για αδυναμία και επιχειρησιακή ανεπάρκεια κατηγόρησε τη νέα διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, σχετικά με τα προβλήματα που προέκυψαν κατά την πρόσφατη θεομηνία που έπληξε την Αττική, όπως υποστήριξε κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννης Σγουρός.

Ο κ. Σγουρός ανέφερε ότι η νέα περιφερειακή αρχή «πιάστηκε κυριολεκτικά στον ύπνο», αφού δεν είχε προβεί σε καμία ενέργεια προληπτικού χαρακτήρα, όπως ισχυρίσθηκε ότι γινόταν κάθε φορά σε παρόμοιες περιπτώσεις στο παρελθόν, παρά το γεγονός ότι είχε λάβει έγκαιρα ειδοποίηση για έκτακτα καιρικά φαινόμενα. Όπως πρόσθεσε, δεν είχε φροντίσει ούτε να συγκροτήσει, ούτε να συγκαλέσει τα Συντονιστικά Περιφερειακά Όργανα σε θέματα Πολιτικής Προστασίας.

«Ακούσαμε την κα Δούρου να κομπάζει μιλώντας για τραγική διορατικότητα επειδή αύξησε κατά τι στον προϋπολογισμό τα κονδύλια για αντιπλημμυρικά έργα. Την πληροφορούμε ότι διορατικότητα δεν είναι να εγγράφεις κονδύλια για έργα που έχουν προετοιμαστεί και ωριμάσει για δημοπράτηση από άλλους. Διορατικότητα είναι να έχεις λάβει έγκαιρα όλα τα αναγκαία μέτρα και να κάνεις ό,τι περνά από το χέρι σου, ώστε να διαφυλάξεις την ζωή και την περιουσία των συμπολιτών μας εκ των προτέρων. Και σε αυτό τον τομέα η νέα περιφερειακή αρχή πιάστηκε κυριολεκτικά στον ύπνο» ισχυρίσθηκε επίσης ο κ. Σγουρός.

Ο πρώην περιφερειάρχης κατέθεσε στο Περιφερειακό Συμβούλιο μία πρόταση που περιλαμβάνει Μελέτες και Έργα για την Αντιπλημμυρική Προστασία της Αττικής την περίοδο 2014-2020, η οποία εκπονήθηκε κατά το διάστημα της θητείας του από τις τεχνικές υπηρεσίες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top