Πιπιλή: Θα καταψηφίσω το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό, είναι ΤΕΡΑΣ

"Δε μπορεί ο κάθε μπουρτζόβλαχος να καταστρέφει την παραλία"

Πιπιλή: Θα καταψηφίσω το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό, είναι ΤΕΡΑΣ

«Θα καταψηφίσω το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό». Αυτό ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή, δυσκολεύοντας με αυτό τον τρόπο την ψήφισή του – όταν και εάν κατατεθεί στη Βουλή – λόγω της οριακής κυβερνητικής πλειοψηφίας των 152 βουλευτών.

Μιλώντας στο Βήμα fm, η κ.Πιπιλή υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο είναι αντισυνταγματικό και δεν επιβραβεύει μόνο τους παρανομούντες με την νομιμοποίηση των αυθαιρέτων αλλά και με τις υπόλοιπες διατάξεις του περί εμπορικής εκμετάλλευσης ανοίγει το δρόμο για την καταστροφή των παραλιών.

«Είναι τέρας το νομοσχέδιο! Αποκλείω ως βουλευτής να ψηφιστεί αυτό το νομοσχέδιο, όπως είναι. Όχι βέβαια (δεν θα το ψηφίσω) όπως είναι. Δεν μπορεί. Και δεν μπορεί ο κάθε μπουρτζόβλαχος, το κάθε βλαχαδαριό να καταστρέψει με την ανεξέλεγκτη, δική του αισθητική αυτό που είναι η παραλία. Είναι εισπρακτικό και θεωρώ, επειδή έχω μια συγκεκριμένη περίπτωση καταπάτησης 700 στρεμμάτων παραλίας στο Κακόβατο Ηλείας από έναν πολιτικό μηχανικό, αυτόν τον κυνηγάει ήδη ο Ρακιντζής και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση στην Πάτρα, αλλά αν περάσει ο νόμος που μπήκε σε διαβούλευση, του ΥΠΟΙΚ, θα βγει και θα μουντζώνει όλους τους υπόλοιπους νόμιμους Έλληνες. Αυτό δεν μπορώ να το δεχθώ. Αν περάσει ο νόμος… Όχι μόνο αυτός, αλλά όλοι οι αντίστοιχοι, σε όλες τις παραλίες» ��ίπε χαρακτηριστικά, κάνοντας δύσκολη την ζωή του ....Γ.Στουρνάρα.

Σημειώνεται πως είναι η τέταρτη φορά σε διάστημα 11 χρόνων που το υπουργείο Οικονομικών επιχειρεί να προωθήσει νομοσχέδιο για την χρήση του αιγιαλού. Καμία προσπάθεια δεν έφτασε μέχρι την Ολομέλεια, αφού σε όλα έβαζαν εμπόδια βουλευτές για την άρση των απαγορεύσεων σε παραλιακά φιλέτα.είναι η τέταρτη φορά σε διάστημα 11 χρόνων που το υπουργείο Οικονομικών επιχειρεί να προωθήσει νομοσχέδιο για την χρήση του αιγιαλού. Καμ��α προσπάθεια δεν έφτασε μέχρι την Ολομέλεια, αφού σε όλα αντιδρούσαν οι βουλευτές για την άρση των απαγορεύσεων σε παραλιακά φιλέτα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top